Läser in...
Läs mer om Järbo Select

Läs mer om Järbo Select

Posted: 27 September, 2022
Writer: Madelene Linderstam
Category:

Sex nya garnkvaliteter och vårt lyxigaste häfte hittills. Med Järbo Select tar vi dig på en spännande resa runt jorden! Här kommer du att hitta några av världens mest exklusiva garner och design som lyfter garnernas kvalitet till något alldeles extra. Vad sägs om kammad svensk ull, klassisk tweed från Donegal och växtfärgad fluffig alpacka? Vi har omsorgsfullt valt ut kvaliteter som garanterar en spännande upplevelse. Plaggen är tidlösa, skapade av kända designers som haft i uppdrag att sätta garnet i fokus.

Läs mer om No 6: Årets Skörd från Norrby Gård

Välkommen till Norrby Gård, en vacker fårgård vid södra mälarens södra delar i Västmanland. Runt gården finns brokig natur med kulturbetesmarker och många hektar för fåren och lammen att beta på. Gården drivs av Tomas och Anna som är sjätte generationen bönder på samma plats.

Fåren på Norrby är en vacker korsning mellan svenska finullsfår, kända för sin ull, och den brittiska rasen Dorset. Dorsetfåren har en lockig, tät ull som gifter sig fint med finullens mer glesa och lätta ull. Att ta vara på ullen har alltid varit viktigt på Norrby gård. Fåren klipps två gånger om året, på våren och hösten. I Select nr 6 så är det mestadels ull från höstens klippning eftersom den ullen är av högre kvalitet då fåren gått ute hela sommaren. Ullen sorteras direkt, ett hantverk i sig som kräver gedigen kunskap. Färgen på garnet är fårens egna – en mjukt gräddvit jämn nyans. Vi har valt att inte färga på den, eftersom den helt enkelt är så vacker som den är.

Norrby gård är stolta över att de på ett väldigt hållbart vis använder hela djuret – från köttet till ullen. Och vi är väldigt stolta över samarbetet med Norrby Gård och Klippans Yllefabrik. Järbo Select no 6 är ett helt unikt garn: ett mjukt, kammat svenskt ullgarn av högsta kvalitet som inte går att få tag i någon annanstans. Vi har satt stämpeln ”årets skörd” på Select no 6. Vi vill gärna se den som ett fint årgångsvin som inte går att återskapa i exakt samma form – något att samla på, sticka i och njuta av!

norrbygard-06-768x576
2012-09-19-09.52.421-1024x575
IMG_0099-768x768

Se oss visa alla garner och plagg

© 2024 Eddna