Lace & Light Fingering

Lace är den tunnaste av kategorierna inom internationell garnstandard. Lacegarner passar till sjalar, eller löst stickade och virkade plagg. Light Fingering är lite grövre än lace, men fortfarande väldigt tunt.

Lace & Light Fingering
Läser in...

Produkter: 4

per sida
Stigande

Köp lacegarn online – Lace & Light Fingering | Eddna.se

Lace är den tunnaste av kategorierna inom internationell garnstandard. Lacegarner passar till sjalar, eller löst stickade och virkade plagg. Light Fingering är lite grövre än lace, men fortfarande väldigt tunt.

Produkter: 4

per sida
Stigande

Lace och Fingering

På Eddna använder vi oss av den internationella standarden för att gruppera garn med liknande tjocklek och masktäthet. Garner som är i samma garngrupp kan ofta ersättas av varandra, men glöm inte att garnåtgången och utseendet på plagget kan variera om du byter garn. Gör alltid en provlapp!

Köp lacegarn av hög kvalité online

Lacegarn är ett fantastiskt material att arbeta med. Trots att varje tråd är tunn håller den en imponerande kvalitet. Eddna är återförsäljare av välkända tillverkare som har bra produkter. Det tunna garnet tillverkas i flera varianter och blandningar för att passa varje projekt, som exempelvis merinoull, isländsk ull och 100 procent bomull. Varje sort lacegarn har områden som det är extra passande till. Prova sticka och virka med den tunna tråden som likaväl kan förvandlas till vantar som fina spetsdetaljer.

Vad är lacegarn?

Eddna använder den internationella standarden då det kommer till garn. Lace är kategorin där de absolut tunnaste garnerna placerar sig. Ett extra tunt och fint garn som både nybörjare och proffs uppskattar. I början av bekantskapen med lacegarn upplever många det som lite lättare att använda lite grövre stickor eller virknålar än rekommenderat. Sträckningen på garn i lacekategorin är från 601–900 meter per 100 gram eller ännu tunnare än så. Läs på respektive produkt för exakt sträckning.

Virka och sticka sockor med tunt garn

Det tunna garnet går att nyttja i många typer av mönster. För inspiration och nya idéer har Eddna en rad olika mönster med varierande svårighetsgrad. Sockor, sjalar eller andra plagg med utsökta detaljer. Maskorna blir små och fina vilket bidrar till en dekorativ effekt. Ett jätte, jätte tunt garn att skapa magi med. Tillverka plagg åt dig själv eller överraska någon som du tycker om. Gör alltid en provbit med garnet först för att lära känna dess egenskaper!

Stort sortiment av lace och light fingering garn

I kategorin tunt garn finns två sorter – lace och light fingering. Light fingering är något grövre än lace, men garnet är fortfarande väldigt tunt och fint. Sortimentet innehåller alla färger, från klassisk svart och vit till mer färgglada blandningar. Eddna arbetar med att löpande uppdatera utbudet för att du alltid ska ha möjlig att upptäcka nya favoriter. Sjalar och halsdukar är extra populära att sticka och virka med lacegarn då den tunna tråden skapar plagg som är mycket vackra att se på.

© 2024 Eddna