Ullgarn

Här hos oss på Eddna hittar du ullgarn av alla de slag. Ull är ett otroligt naturmaterial som värmer när det är kallt, andas i värme och i princip rengör sig själv. Lite vädring gör under.

Ullgarn
Läser in...

Produkter: 50

Sida
per sida
Stigande

Ullgarn - Köp garn av ull online hos Eddna

Här hos oss på Eddna hittar du ullgarn av alla de slag. Ull är ett otroligt naturmaterial som värmer när det är kallt, andas i värme och i princip rengör sig själv. Lite vädring gör under.

Produkter: 50

Sida
per sida
Stigande

Sticka och virka i ullgarn

Ull är ett naturmaterial som är helt unikt. Det är inte konstigt att människor tillverkat kläder i hundratals år av det. Det står emot väder och vind, samtidigt som det andas och inte drar åt sig doft och annat. Och tänk så mycket olika ull det finns... Mjuk merino från merinofår, alpackornas fluffiga fjäderlätta ull och den naturligt vackra och rustika svenska ullen. Den är vi särskilt stolta över, läs gärna mer om vårt stora projekt där vi tillvaratar svensk ull och räddar den från att slängas. I stället tillverkar våra vänner på Klippan Yllefabrik garn av högsta kvalitet i vackra färger åt oss. 

Vad är det för skillnad på olika ull?

Ull från Merinofåren är mycket mjuk. Fåren lever i varmare klimat och har därför en ull som passar perfekt i garn för mjuka, lättare koftor och barnplagg. Många som är känsliga för "när det kliar" tycker om merinoull.  Alpackornas ull är oerrhört lätt och luftig. Och varm! Alpackorna som framförallt lever i Sydamerikas bergsområden har anpassat sin ull för att klara höjden och blåsten som kan vara där. Den är mycket vacker och mjuk.

Hur känns svensk ull?

Svenska får är rustade för att klara nordiskt, kallt klimat. Deras ull är tjock, vädertålig och klarar att vara ute året runt trots att det kan bli många minusgrader. Snön lägger sig som ett täcke på fåren - och ändå är djuren varma. Det är otroligt! Plagg stickade i tjockare Svensk Ull blir därför perfekta för kyligare klimat. Den tunnare Svensk Ull 3 tr blir bra tröjor och koftor som även kan användas inomhus. Självklart är svensk ull helt perfekt för stickade och virkade vantar och mössor. Vårt svenska ullgarn genomgår en magisk förvandling i den första tvätten. Då blommar fibrerna ut och garnet blir mjukt och slätt. Glöm därför inte att tvätta ditt plagg och plantorka det före du använder det första gången.

© 2024 Eddna