Ekologiskt garn

Ekologiskt garn är producerad på ett helt ekologiskt vis – från råvara till färdigt garn. Vi är stolta över våra ekologiska alternativ här på Eddna.

Ekologiskt garn
Läser in...

Produkter: 2

per sida
Stigande

Köp ekologiskt & miljövänligt garn & bomullsgarn | Eddna.se

Ekologiskt garn är producerad på ett helt ekologiskt vis – från råvara till färdigt garn. Vi är stolta över våra ekologiska alternativ här på Eddna.

Produkter: 2

per sida
Stigande

Köp ekologiskt garn av bomull online

Gör ett bra val och handla ekologiskt garn. Allt fler människor gör medvetna val genom att handla livsmedel som är ekologiska – gör samma val när det kommer till garn. Ekologiskt garn är bra för miljön och kan ändå användas till alla kommande projekt. Eddna har ett brett sortiment med miljövänligt garn från välkända tillverkare. Här finner du olika typer av garn i alla färger för varje projekt, oavsett om du ska sticka babykläder eller virka grytlappar!

Vad innebär att ett garn är ekologiskt?

Det är strikt reglerat vad som är ekologiskt eller inte. Innan en producent får använda sig av märkningen ekologiskt krävs att flera kriterier är uppfyllda. Odlingen är strikt reglerad i vilka typer av medel som kan användas mot exempelvis skadedjur. Inget som orsakar skada på djur och natur är tillåtet. Hela produktionskedjan ska dessutom sträva efter att arbeta för klimatets bästa. Garnet som du får hem och tar i din hand har därför odlats, tillverkats och fraktats på ett miljövänligt sätt. 

Aktivt val med ett miljövänligt garn

Aldrig har det varit lättare att göra ett aktivt val för miljön. Välj garn från den ekologiska kategorin och upptäck fantastiska produkter som tillverkats på ett schysst sätt. Ekologiskt garn med bomull, merinoull och andra sorter bidrar till att vi alla tar vårt ansvar för klimatet. Det bästa med denna typ av garn är att det fungerar lika bra som alla andra garn. Ett spännande område där det hela tiden kommer nya garn att älska. 

Hållbara alternativ för din stickning

Att sticka, virka och hålla på med handarbete är roligt. Många gånger skapas fina saker som används under många år, ibland av flera generationer. Sticka med ekologiskt garn i bomull som inte har blivit besprutat eller behandlat med onödiga kemikalier, ett extra bra val om det är ett barn med sin känsliga hud som ska bära plagget. Ge bort underbara presenter som du själv har skapat och berätta att garnet är helt ekologiskt – något som kommer att bli väldigt uppskattat.

© 2024 Eddna