DK

DK garn är internationell standard för tjockare garn. DK står för "double knitting" och är dubbelt så tjockt som Fingering. Ett användbart garn som kan användas värmande och sköna plagg – upptäck det breda sortimentet hos Eddna!

DK
Läser in...

Produkter: 11

per sida
Stigande

Köp DK garn online – Garn som passar till mycket | Eddna.se

DK garn är internationell standard för tjockare garn. DK står för "double knitting" och är dubbelt så tjockt som Fingering. Ett användbart garn som kan användas värmande och sköna plagg – upptäck det breda sortimentet hos Eddna!

Produkter: 11

per sida
Stigande

DK

På Eddna använder vi oss av den internationella standarden för att gruppera garn med liknande tjocklek och masktäthet. Garner som är i samma garngrupp kan ofta ersättas av varandra, men glöm inte att garnåtgången och utseendet på plagget kan variera om du byter garn. Gör alltid en provlapp!

Köp tjockt DK garn online

Eddna har ett välsorterat sortiment av DK garn online. Garnerna kommer från välkända tillverkare som håller hög kvalitet. Kan användas till både små och stora projekt för dig som vill släppa lös kreativiteten. Virka och sticka med garn av DK tjocklek. Skapa bekväma plagg eller intressanta accessoarer som är har en bra hållbarhet. På hemsidan finns garner i många vackra färger för att göra ditt nästa projekt möjligt. Ett garn som är riktigt roligt att arbeta med! 


Vad betyder DK garn?

DK är en förkortning och betyder "double knitting", dubbel stickning på svenska. Med det menas att garner i den här gruppen är ungefär dubbelt så tjocka som Fingering-garnerna. Mellan 201 - 250 meter / 100 gram brukar garnerna i den här gruppen ha som sträckning. Vi utgår ifrån den internationella standard som finns där garn grupperas med tjocklek istället för masktäthet. Garnerna i denna kategori kan bete sig på något olika sätt, därför bör du alltid göra en provlapp för att få en känsla över hur garnet du har i handen kommer att bete sig.

 

Tjockt garn med dubbel stickning

Inom stickning kan begreppet “double knitting” förekomma på två sätt. Används det i samband med att beskriva garn är det garnets tjocklek som begreppet syftar på. Är det stickningen som begreppet uppkommer inom är det en metod där fram- och baksida stickas samtidigt genom att två olika garner används. Det går alltså att använda DK garn till dubbelsticknig, men det gäller att hålla isär begreppen. Tjockt garn ger grova maskor och kan exempelvis användas till en mysig halsduk.


“Double knitting” – dubbelt så tjockt som Fingering

Fingering garn är sannolikt den vanligaste storleken att använda. Som jämförelse är DK garn dubbelt så tjockt vilket ger plagget en helt annan karaktär. I sortimentet finns det garn av DK storlek som har olika egenskaper utifrån användningsområde. Ull som är superwash eller olika blandningar med exempelvis bomull, viskos och lin. Utgå från vad garnet ska användas till och välj sedan en lämplig blandning till exempelvis sockar, vantar eller som en härlig pläd – mjuka och varma plagg att älska!© 2023 Eddna