Mönster Järbo

Järbo är ett av Nordens ledande varumärken inom garn och handarbete. Här hittar du virk- och stickmönster till kläder, accessoarer och pyssel! 

Läser in...

Produkter: 1310

Sida
per sida
Stigande

Köp Mönster Järbo online på Eddna.se – Stort sortiment online av garn, stickor och mycket mer

Järbo är ett av Nordens ledande varumärken inom garn och handarbete. Här hittar du virk- och stickmönster till kläder, accessoarer och pyssel! 

Produkter: 1310

Sida
per sida
Stigande

Mönster från Järbo

De textila traditionerna i den lilla orten Järbo utanför Sandviken sträcker sig ända tillbaka till 1890-talet. Yllefabriken utgjorde centrum av samhället och omfattade förutom garntillverkning även beredning, färgning och vävning. Under 1960-talet koncentrerades verksamheten till garn och då i första hand garner för tillverkning av möbeltyger, mattor och gardiner. Med Karl-Erik Blomberg och senare hans barn Jan och Kristina i spetsen blommade företaget ut till vad det är i dag. Karl-Erik tog med stor kärlek fram, bland annat, originalet av raggsockgarn Raggi som värmt tusentals fötter under många, många år. Vi tog oss an utmaningen att producera de bästa garnerna och tillbehören för stickning och virkning och är väldigt stolta över att i dag vara en av marknadens ledande leverantörer.

Stick- och virkmönster

I vårt stora mönsterbibliotek kan du hitta både rykande färska men även äldre stick- och virkbeskrivnigar ur arkivet.

Du kan enkelt beställa hem allt du behöver till ett projekt i våra smidiga mönsterpaket. Vi har såklart räknat ut hur mycket garn du behöver - allt du behöver göra är att välja storlek.

I mönstrets faktaruta hittar du info om storlekar, rekommenderas sticka/virknål, svårighetsgrad, garnåtgång, masktäthet och mycket mer. Välj en storlek som passar din kropp, och var noga med att du har rätt masktäthet. Då får plagget rätt mått!

Vår ambition är att du ska hitta det perfekta mönstret för just dig! Med hjälp av våra filter kan du hitta specifika plaggtyper, filtrera på garn eller garnets egenskaper. 

© 2024 Eddna