Lingarn

Lin är lent, glansigt och besitter egenskaper som ger väldigt tåliga plagg. Plagg stickade i lin blir vackrare och ännu mjukare med tiden och håller i flera generationer.

Lingarn
Läser in...

Produkter: 3

per sida
Stigande

Lingarn - Köp lingarn av hög kvalitet från Eddna.se

Lin är lent, glansigt och besitter egenskaper som ger väldigt tåliga plagg. Plagg stickade i lin blir vackrare och ännu mjukare med tiden och håller i flera generationer.

Produkter: 3

per sida
Stigande

Lingarn

Hos Eddna hittar du lingarn till ditt nästa stick- eller virkprojekt. Blandas lin med bomull (som i Colin från Järbo) får du ett perfekt somrigt och lätt garn. Rent lingarn (som Järbo lin) är otroligt tjusigt och skiner av linets naturliga glans. Våra lingarner är av hög kvalitet och i vackra färgpaletter för att du ska hitta något för just dig! Ett tips till dig som vill sticka i rent lin är att använda en trästicka då det kan bli lite halt att sticka med metall, men det är förstås en smaksak.

Köp lingarn för stickning & virkning online

Lingarn är ett mångsidigt material som kan användas till det mesta. Lingarn passar både till stickning och virkning! Svenskt lingarn med viskos blir svala plagg och lingarn med bomull får en vacker form. Köp lingarn online från Eddna från flera olika tillverkare med rent lin eller något av de linblandningar som har olika egenskaper. Ett brett sortiment med många olika färger och typer av garn som är roligt att använda till ditt nästa projekt.

Fördelar med lingarn

Svenskt lingarn håller hög kvalitet och har många fördelar. Stickade plagg i lingarn är tåligt och håller flera generationer. Från början kan plagget vara något stelt men blir med tiden otrolig mjukt. Lin är ett material som hjälper till att reglera både värme och kyla vilket gör att det är lingarn är bra till kläder. Den naturliga glans som finns i lingarn får alla kläder att glänsa på ett naturligt sätt. Garnet kan även användas till exempelvis dukar tack vare att det är så slitstarkt. 

Lingarn & mönster för att göra egen disktrasa

Prova något nytt och välj mellan spännande mönster till nästa projekt. Använd lingarn till en disktrasa då garnet har absorberande egenskaper och suger åt sig vatten. Handspunnet lingarn passar bra att använda för att skapa kläder till både barn och vuxna, men också dukar som får pryda bord under många år framåt. Eddna säljer lingarn av hög kvalitet som kan användas till både små och stora projekt – det finns alltid något nytt att testa med detta underbara material!

Använd lingarn till vävning & broderi

Det finns fynd som visar att lin användes till textil redan på 1000-talet innan Kristus. Att det än idag används vid stickning, vävning och broderi visar på dess fenomenala egenskaper och breda användningsområde. Lingarn finns i sin naturliga färg eller någon behaglig kulör. Tråden är mycket fin vilket gör att lingarn fungerar bra till vävning och broderi. Väv fina linnehanddukar och brodera med snirkliga bokstäver eller fina mönster. Att kunna hantera lin är en konstform som resulterar i många vackra ting.

© 2024 Eddna