Läser in...
Möt våra designers ur Midsommar

Möt våra designers ur Midsommar

Posted: 24 February, 2023
Writer: Järbo
Category:

I kollektionen Midsommar bjuder Järbo in till sommarfest med släkt och vänner – när blomsterängarna är som allra vackrast! Slå dig ner till bords i goda vänners lag – vi dukar upp på ängen. Bind kransar med nära och kära. Plocka sju sorters blommor och njut av midsommarnattens säregna magi.

Vårens kollektion är en blandning av spännande strukturmönster, mönsterbårder och vilsam slätstickning. Festfina sommarplagg och svala sommarsockor möter mjuka tröjor, koftor och sjalar för sommarhalvårets lediga stunder.

Välkommen att följa oss i midsommardansen!

Kollektionen kom till genom att vi samlade ett antal av Nordens mest framstående stick- och virkdesigners. De tog avstamp i sitt eget arv och valde tekniker, mönster och färger som ligger dem varmt om hjärtat. Resultatet: En vacker och stilren kollektion som speglar vår nordiska sticktradition men som också bjuder på nya spännande tekniker och livskraftig design att bära med sig in i framtiden.

Midsommar innehåller 24 mönster, fördelade över tre häften. Du kan också köpa mönstren digitalt eller i tryckt form styckvis.

SIGRID MARIE BLOM

OSLO, NORGE
Sigrid kombinerar gärna strukturmönster och flätstickning med smarta konstruktioner och snygga detaljer och har även en förkärlek för traditionella nordiska mönster.

  

MAJA KARLSSON

ARVIKA, SVERIGE

Maja kombinerar svunna tiders mönstertradition med modern konstruktion och passform. Hon hämtar gärna inspiration i den värmländska skogen och tror på handarbetets kraft att knyta samman människor och generationer!

  

RONJA HAKALEHTO

TAIVALKOSKI, FINLAND
Som en jordnära estet älskar Ronja rustikt garn, fotografering och lägereldar. Hon tycker att en av de bästa fördelarna med stickdesign är att det kan göras var som helst - de bästa idéerna föds i naturen.

  

ANNA ERLANDSSON

STOCKHOLM, SVERIGE
Med lika delar form och funktion i åtanke skapar Anna allt från plagg till inredningsdetaljer, helst i hållbara kvalitéer. Genom sina mönster vill hon att fler ska få upp ögonen för virkningens många möjligheter och uttryck.

  

WENCHE ROALD

BEKKESTUA, NORGE
Wenche designar stora och små plagg, ofta mönsterstickat, och slår ett slag för traditionella mönster. Lusten att förmedla och levandegöra kunskap och sticktradition är en viktig drivkraft bakom hennes arbete.

  

LENE TØSTI

RING, NORGE
Lene designar koftor, sjalar och toppar med ett feminint snitt och flera alternativ för passform. Hennes favorittekniker är hålmönsterstickning och flerfärgsstickning. Hon hämtar inspiration från naturen och stickar helst botaniska motiv. Lene älskar att ta med sig stickningen på promenader i naturen och att sticka någonstans med vacker utsikt

  

STINE HOELGAARD JOHANSEN

KØBENHAVN, DANMARK
Stine har alltid älskat att sticka och virka och är nu stolt över att hennes stora hobby och passion har blivit hennes yrke och livsstil.

  

TINA HAUGLUND

OSLO, NORGE
Tina är en designer och stickare som inspireras av barnen och vardagens alla behov. Praktiska och fina förskoleplagg med smarta detaljer som ska vara roliga och enkla att sticka och använda!

  

Utforska fler kategorier på eddna.se

© 2024 Eddna