Läser in...
midsommar-utan-text

Midsommar - Järbo kollektion

I kollektionen Midsommar bjuder Järbo in till sommarfest med släkt och vänner – när blomsterängarna är som allra vackrast! Slå dig ner till bords i goda vänners lag – vi dukar upp på ängen. Bind kransar med nära och kära. Plocka sju sorters blommor och njut av midsommarnattens säregna magi. Vårens kollektion är en blandning av spännande strukturmönster, mönsterbårder och vilsam slätstickning. Festfina sommarplagg och svala sommarsockor möter mjuka tröjor, koftor och sjalar för sommarhalvårets lediga stunder. Välkommen att följa oss i midsommardansen! #järbomidsommar


Läs mer om våra designers här

midsommar-landing-2

Tips & råd

Masktäthet: Sticka eller virka alltid en provlapp enligt rekommendationen. Stämmer det inte med masktätheten som anges, prova med tunnare eller grövre stickor eller virknål. Om masktätheten inte stämmer kan resultatet få fel mått och form.

Markera storleken du stickar eller virkar så är det lättare att följa beskrivningstexten.
Diagram: Det underlättar att följa med i diagrammet om du sätter en linjal längs med den rad du stickar eller virkar.

Rörelsevidden på plaggen i våra mönster varierar beroende på plaggets tyoch form. För att hitta rätt storlek rekommenderar vi att du först mäter direkt på kroppen. Därefter bestämmer du själv storleken på plagget beroende på hur mycket rörelsevidd du vill att plagget ska ha. Plaggskisser visar plaggets mått.

Blockning och tvättning: Garn kan färga av sig när det ligger fuktigt en längre stund. Var extra varsam vid blockning och tvättning av plagg med starka kontrastfärger. Fukta arbetet, krama försiktigt ur eventuellt överskottsvatten i en hoprullad handduk. Plantorka och spänn ut det efter angivna mått.

© 2024 Eddna