Läser in...

Hej kära bloggläsare!

Camilla heter jag, är 34 år gammal och kommer från ett litet samhälle i västra Götaland.

Där bor jag med min sambo och våra 2 barn, 10 och 12 år. Jag har alltid haft ett stort intresse för handarbete och för några år sedan började jag att virka, och har sedan dess varit fast!

Virkningen ger mig avkoppling och hjälper mig att använda min kreativa ådra. Jag finner mycket inspiration av att titta in på olika bloggar, Pinterest- och Instagram-konton. Jag har sedan ett år tillbaka lagt ut mina alster på Instagram under namnet crochet_millan, för att inspirera andra världen runt. Välkomna att titta in där >

Jag har nu fått det stora nöjet och förtroendet av Järbo Garn att dela med mig av ett av mina mönster på glasunderlägg, här på deras fina blogg. Dessutom är detta mitt första mönster på svenska! Tidigare mönster är med diagram och på engelska.

Garnet jag har använt på bilderna är Järbo 8/4 och virknål nr 2.5. Hoppas att ni också gillar mitt mönster!


Virkmillans glasunderlägg:* Börja med en magisk ring eller 4lm och slut till en ring.

V1: 8 fm i ringen. Avsluta med en sm i första fm. Byt färg. V2: 2 st-tillsammans i en fm (1:a st = 3 lm) 3 lm, fortsätt med 2 st-tillsammans i varje fm med 3 lm mellan varje grupp. Avsluta med en sm i första st-gruppen. Byt färg.V3: Börja i en lm-båge.* 3-dst tillsammans (1:a dst = 4 lm) 2 lm, 3-dst tillsammans i samma lm-båge, 3 lm * upprepa *__* varvet ut. Avsluta med en sm i sista dst-gruppen. Byt färg.

V4: Börja i en 2 lm-båge. *5 st i en 2 lm-båge (1:a st = 3 lm) 2 lm, 1 fm i 3 lm-bågen, 2 lm* upprepa *__* varvet ut. Avsluta med en sm i första st.

V5: * 2 st i första st (1:a st = 3 lm) 3 st, 2 st i nästa st, 2 lm * upprepa *__* varvet ut. Avsluta med en sm i första st.V6:* 2 st i första st (1:a st = 3lm) 2 st ,2 st i nästa st, 2 st, 2 st i sista st, 2 lm* upprepa *__* varvet ut. Avsluta med sm i första st.

 

V7: *7 st i 3:e st, 1 fm mellan dom 2 st i samma st från föregående varv, hoppa över 1st , 7 st i nästa st , 1 fm i lm-bågen* upprepa *__* varvet ut. Avsluta med en sm i första st. Färdig!Psst.. visa oss gärna bilder på dina färdiga glasunderlägg på Facebook och Instagram! Glöm inte att tagga fotot med #jarbogarn :)

© 2024 Eddna