Läser in...

Idag bjuder Vendela Wikström på söta ljusmanschetter att virka och sätta på adventsljusstaken!Material

GarnMira 46119 (mörkgrön), Glittra 18105 (röd)
Garnåtgång
Till sju manschetter går det åt ungefär 25 g garn
Virknål
: nr 3
Storlek: 6 cm i diameter

Specialmaskor

Puffmaska av stolpar: Gör ett omslag, stick ner nålen i maskan, hämta garn och dra genom de första två öglorna. Upprepa detta fem gånger (då har du sex öglor på nålen), gör ett omslag och dra igenom alla öglor.
Shst: Gör precis som en vanlig dubbelstolpe, men i stället för att göra ett tredje omslag och dra igenom den sista öglan, drar du igenom båda de sista öglorna på samma gång, så som du skulle virkat en halvstolpe. Det blir alltså en stolpe med en halvstolpe ovanpå.
Färgbyten: För att få så snygga övergångar som möjligt mellan färgerna gör du färgbytet innan maskan där färgbytet ska ske. Detta gör du genom att det sista omslaget i maskan görs med den nya färgen i stället för med den tidigare.Varv 1: Virka 14 lm och slut i en ring med en sm

Varv 2: Virka (1 fm, 2 fm i samma fm) 7 ggr = 21 fmVarv 3
: Virka 1 fm, virka (1 puffmaska av 5 stolpar i bakre maskbågen, 1 fm i nästa två fm) 7 ggr, hoppa över sista fm efter den sista puffmaskan.

Byt färgVarv 4
: (Virka 1 fm, virka 1 shst i främre maskbågen på varv 2, 1 fm i två nästa fm, 1 shst runt förra shst) = 35 fm (Det blir totalt 14 ökningar detta varv eftersom du virkar 2 shst runt var och en av de sju puffmaskorna.

Byt färgVarv 5: (Virka 1 fm, hoppa över 2 fm, virka 5 st i nästa fm, hoppa över 2 fm) upprepa varvet ut.

Byt färg
Varv 6: Virka en fm i varje fm.© 2023 Eddna