Läser in...

Nu låtsas vi att sommaren är här för att stanna! Eller hur då? Fram med pastellfärgad glass, solparasoll, flipflops och… virknålar! Ut i solen, bred ut din skönaste picknickfilt och plocka fram dina allra färggladaste virkgarner. Att virka är nämligen något av det somrigaste man kan göra – i alla fall tycker jag det!

Därför har jag inlett sommarvirkningen med en liten miniatyrkamera i de allra glassigaste färgerna jag kunde komma på. Vill du också virka dig en så är du varmt välkommen att göra det!

VIRKAD RETROKAMERA

Material: Minibomull i färgerna turkos, naturvit och svart, virknål nr 3, en knapp (ca 10 mm) och dekorationsband (ca 30 cm långt och 4 mm brett).Kamera
:

Med virknål nr 3 och turkost garn: Gör en kedja av 20 lm, slut till en ring med 1 sm.

Virka fm runt i 6 varv =20 fm per varv

Byt färg till naturvit:

Virka fm runt i 3 varv =20 fm per varv

Platta till arbetet så att det virkade ligger dubbelt och bildar en fyrkant. Gör 1 lm, virka sedan ihop kamerans överkant så här: 9 fm genom både det främre och bakre lagrets maskbågar, avsluta med 1 sm.

Ta av garnet och dra igenom.

Virka ihop kamerans underkant med turkost garn så här: 9 fm genom både det främre och bakre lagrets maskbågar, avsluta med 1 sm.

Ta av garnet och dra igenom. Fäst lösa trådar.

Kameralins:

Med svart garn: Gör en magisk ring och virka 6 fm i ringen.

Varv 1: 2 fm i var och en av samtliga 6 m = 12 fm

Byt garn till naturvitt.

Varv 2: *1 fm, 2 fm i nästa m* upprepa från *-* varvet runt = 18 fm, avsluta med en sm.

Ta av garnet och dra igenom. Fäst alla lösa trådar utom den vita garnänden som sitter längst ut på linsen.Sy fast linsen på kameran med den vita garnänden.

Sy sedan fast en liten knapp i ena hörnet och en ”kamerarem” i form av dekorationsband. 

© 2023 Eddna