Läser in...

Hej allihopa, Charlotta Wadman här!

Äntligen är det dags för en ny virkalong med mig, Intheyarngarden, här på Järbo Garns blogg. Vårkänslor CAL kallar vi den för, och det ska bli så roligt!

Medan vårsolen lyser virkar vi en duk tillsammans i fina våriga färger. Den blir perfekt att lägga fram på bordet till vårens och sommarens kalas.

Jag hoppas att du vill hänga med på detta virkäventyr och att det blir lika många fina skapelser som senast :)

Om du missade vår föregående virkalong där vi virkade en väska, så hittar du alla mönsterdelar och materialinfo här på bloggen.

Duken i Vårkänslor CAL blir till en långsmal löpare i klassisk randig trasmattestil fast med fina vårdetaljer. Jag utlovar både blommor och blad :)

varkanslor_sneakpeak1

Mönstret kommer likt senast att erbjudas på svenska (här på Järbobloggen) och engelska (på min blogg), och innehåller som vanligt både en skriftlig beskrivning med bilder på arbetets gång, samt diagram. Duken virkas till största del med standardmaskor. Alla svårare detaljer har en tydlig beskrivning med tillhörande bilder. Gå gärna med i vår Facebook-grupp "Vårkänslor CAL". Där kan du få hjälp om du har frågor och även få massor av inspiration från alla andra deltagare.

Datum för inlägg

  • Måndag den 1 april: Del 1 
  • Onsdag den 3 april: Del 2 
  • Fredag den 5 april: Del 3 
  • Måndag den 8 april: Del 4 
  • Onsdag den 10 april: Del 5 
  • Fredag den 12 april: Del 6 

Materiallista

Garn: Järbo 8/4 - 6 nystan (300 g)
Garnåtgång: 1 nystan (50 g) av färg A och D, 2 nystan (100 g) av färg B och C
Virknål: 3.0 mm

Storlek

Storleken på den färdiga duken är ca 32 cm bred och 92 cm lång (utan fransar).

Färger

Jag har tagit fram tre kombinationer av våriga färger till duken:

varkanslor_krokus

Krokus

Färg A: 32080, Färg B: 32000, Färg C: 32090, Färg D: 32074. Klicka här för att beställa garnpaket till Krokus >

varkanslor_parlhyacint

Pärlhyacint

Färg A: 32058, Färg B: 32010, Färg C: 32008, Färg D: 32081. Klicka här för att beställa garnpaket till Pärlhyacint >

varkanslor_tulpan

Tulpan

Färg A: 32084, Färg B: 32000, Färg C: 32089, Färg D: 32079. Klicka här för att beställa garnpaket till Tulpan >


Om du inte tycker att någon av de här färgkombinationerna var för dig så behöver du inte vara ledsen, Järbo 8/4 finns i massor av fina färger. Om du väljer egna färger så kan det vara bra att tänka på att färg B och C används som bakgrundsfärger medan detaljer virkas i färg A och D. För dig som föredrar att köpa garnet hos någon av våra återförsäljare kan vi varmt rekommendera vår butikskarta här på hemsidan.

Nu väntar i alla fall jag med spänning på släppet av mönsterdel 1 (läggs upp här på bloggen den 1 april). Det ska bli så roligt att få se alla fina dukar växa fram medan fåglarna kvittrar och vårsolen lyser :) Och glöm nu inte att gå med i vår Facebookgrupp och tagga dina bilder på Instagram med #vårteckenCAL och #feelingofspringCAL, så ses vi där!

© 2024 Eddna