Läser in...

Bonjour, kära läsare – Maja här!

Förra månaden färgade vi vår blogg rosa och slog ett slag för Rosa Bandet-kampanjen! Nu riktar vi blickarna åt ett annat och minst lika viktigt håll – nämligen: Movember-kampanjen.

Movember är en organisation som vill främja mäns hälsa och ta upp kampen mot de cancerformer som uteslutande drabbar män. På deras sajt kan du läsa mer om kampanjens utformning och hur du kan stödja det värdefulla arbetet. Med tanke på att Movember använder mustaschen som symbol för sitt kampanjande är det inte så konstigt att Järbo Garns bloggare inte kan låta bli att bjuda på ett gäng garn-mustascher under november!

Först ut är jag (Maja) och jag har skapat en vansinnigt enkel mustasch med hjälp av en stickad I-cord, lite ståltråd och en grillpinne. DIY, när den är som allra bäst!:)MAJAS MUSTASCH

Material: Svart Mira, 1 grillpinne av trä, 16 cm ståltråd eller piprensare.

I-cord (Stickas med två strumpstickor)

Lägg med svart Mira upp 4 m på strumpsticka nr 4, skjut maskorna till andra änden på stickan, vänd inte arbetet.

Varv 1: Sticka 4 rm, skjut maskorna till andra änden på stickan, vänd inte arbetet*, upprepa från *-* till I-corden är 16 cm lång.

Skjut in en piprensare eller en ståltråd i I-corden. Fäst sedan I-cordens öppna ände. Böj mustaschen till önskad fason. Stick in grillpinnen i ena sidan av mustaschen. Tadaa – så var den färdig! Känn dig som en äkta parisare, gå på maskerad, eller vad nu vill göra!

© 2024 Eddna