Läser in...

Hej!

Idag är vi fyra som arbetar tillsammans för Järbos blogg: Maja i Arvika har fotograferat, Ann-Christin och Annika i Floby har stickat och förklarat hur de har gjort, och Anna skriver.

Ann-Christin och Annika är systrar, och jag fick kontakt med dem i våras när jag arbetade med en bok som heter Garnglädje. På min blogg bad jag om hjälp med teststickning och skrev att de som ville gärna fick utveckla modellerna också. Ann-Christin och Annika tog fasta på det och skickade en hel hög med fantastiska små västar. De gjorde stor succé bland föräldrarna när vi fotograferade till boken! Så när Ann-Christin hörde av sig och frågade om det inte fanns några nya uppdrag i höst, och jag just hade gjort Två trådändars lilla kofta för publicering här hos Järbo, då var det ju svårt att låta bli att fånga tillfället.

Ann-Christin och Annika fick en del av det garn som var över efter mitt experiment, Järbo Junior i färgerna 67005 och 67006, och eftersom det går åt mindre än ett och ett halvt nystan till en kofta hann de med en hel liten rad innan garnet tog slut. ”Vilket roligt garn att sticka i, och hur drygt som helst!” skriver de. ”Perfekt till hjälpstickning!”


Det uppstod nya idéer hela tiden. Skriv ut grundbeskrivningen så sätter vi igång!


Kofta med fläta utmed ärmenVi gjorde en fläta mitt på vardera ärmen såhär:
Kofta med spetsmönsterPå båda framstyckena och mitt bak gjorde vi ett spetsmönster såhär (med inspiration ur Margaret Huberts Stora boken om stickning):Kofta med ”ränder”Med sju varvs mellanrum gjorde vi det här mönstret (med inspiration ur Margaret Huberts Stora boken om stickning):Kofta med ”falska flätor”

Den här koftan har fått ”falska flätor” (ur Margaret Huberts Stora boken om stickning) på framstyckena.

Mönstret är delbart med 4 m plus 2.Sticka 5 v r och börja sedan med flätorna:

Varv 1 (avigsidan): 2 rm, *2 am, 2 rm, repetera från * varvet ut.

Varv 2: 2 am, *1 rm, omsl, 1 rm, 2 am, repetera från * varvet ut.

Varv 3: 2 rm, *3 am, 2 rm, repetera från * varvet ut.

Varv 4: 2 am, *lyft 1 m, 2 rm, dra lyft m över 2 rm, 2 am, repetera från * varvet ut.

Upprepa de här fyra varven.


Kofta med rätmaska från avigan

Här har vi stickat räta maskor alla varv från rätsidan:Från avigsidan är det 4 am och 1 rm som upprepas hela varven.


Kofta med rutmönsterHär blev det 5 varv rätstickning först och sedan ett rutmönster med 5 räta och 5 aviga från rätsidan. På avigsidan: räta över aviga och aviga över räta.Efter 5 varv: växla.


Matchande mössaDen lilla mössan är stickad efter beskrivningen till Jordgubbsmössan i boken Sticka & skickaLänk till mönstret hittar ni här. Lägg upp 86 m så blir den lagom till koftan! Det var allt för den här gången. Nu vill vi gärna se bilder på era koftor – skicka dem antingen till mig (annabraw@gmail.com) eller till Järbo (info@jarbo.se)! Ni kan även lägga upp dem på Järbo Garns Facebook-sida, eller på Instagram med taggen #jarbo. Tack för oss!

© 2024 Eddna