Läser in...
Temperaturfilten - Del 7

Temperaturfilten - Del 7

Posted: 24 June, 2024
Writer: Rebecca Sköld
Category:

Woho! Juli är här!

En riktig, äkta sommarmånad. En månad som i vår familj är ganska full av födelsedagar. Jag och min syster har alltid firat våra födelsedagar tillsammans då vi fyller 1a och 2a juli, det är perfekt! Man har alltid någon att titta på under det där jobbiga ögonblicket när folk ska sjunga för en.

Sedan jag började sticka för drygt 10 år sedan har jag hört både nu och då att sommaren minsann inte är en säsong för stickning, varm ull som är jobbig och vad ska man ens sticka när det är varmt ute. Men jag tror nog att de senaste åren har visat att detta är helt fel, aldrig förr har det funnits så mycket sommarblandningar och mönster på svala sommarplagg! Vill du ha tips på svala sommarplagg så finns det massor av inspiration både i vår senaste vår- och sommarkollektion Summer Breeze men också i förra årets vår- och sommarkollektion Creative Days.

svartaf_ret_summerbreeze_st_ende-2
99819_svarta-faret_monsterhafte-19_creativedays-match_omslag

Vid förra månadsskiftet så var vi på Cypern en vecka, då fick verkligen stickningen sättas på prov när det gäller värmen. Då stickade jag på Casablanca mini i härliga Stina. Ett tjockt bomullsgarn som går otroligt fort att sticka och virka i. Just den här ska vår dotter få, hon börjar bli något kräsen men än så länge går det stickade hem som väl är.

Cypern-stickning

Apropå sommarstickning tänkte jag också tipsa om mina favorittillbehör när man ska iväg på semester, de där sakerna som verkligen kan underlätta handarbetet. Mitt första tips, något som jag absolut inte kan vara utan är min lilla ask med markörer. De har jag samlat på mig från lite här och där genom åren. Favoriter finns så klart likväl som de där jag alltid tar när favoriterna är slut.

Nästa tips är en liten sax. Så klart gärna riktigt vass men framför allt liten så att den lätt får plats i projektväskan och inte råkar göra sönder något i väskan.

Vare sig jag stickar eller virkar har jag också alltid med en virknål, gärna en ganska tunn så att den kan funka till alla möjliga projekt. Detta är ju trots allt det ultimata verktyget när man tappar en maska som kanske hinner löpa ner ganska långt i ett slinkigt bomullsgarn. Jag har på sista tiden också börjat använda virknålen när jag maskar av, då oftast i samma grovlek som stickorna. Har du inte provat det så gör det! Man byter helt enkelt ut höger sticka mot en virknål i stället, då blir momentet med att lyfta en maska över nästa för att maska av otroligt mycket smidigare!

20240630_212332

Apropå virknålar så tänkte jag prata lite om månadens testade virknålar. Den här månaden har jag provat på Ginger från KnitPro. Det är en blank och fin virknål i ganska mörkt trä. Själva kroken är rejält spetsig vilket gör det lättare att arbeta med den. På filten jag gör i Tilda tyckte jag det var rätt så motsträvigt men det är generellt det som jag har svårt för både med stickor och virknålar. Det är som att jag får kämpa lite mer. Däremot när jag sedan provade den ihop med Ulrika som är ett rent ullgarn så flöt det på mycket bättre så det kanske är ullen som gör att det glider lite bättre. Denna månad kommer jag att testa ChiaoGoo premium bamboo ihop med Tilda, för filten i Ulrika så kommer det att bli Addis virknål med träskaft som jag ska prova. Jag är nyfiken på båda dessa då det är de första virknålarna i metall med träskaft som jag provar. Det måste ju vara det bästa av två världar!

20240630_212637

Nu fortsätter vi jobba med de varmare temperaturerna så ses vi i augusti igen.

/Rebecca.

© 2024 Eddna