Läser in...
Temperaturfilten - Del 6

Temperaturfilten - Del 6

Posted: 24 May, 2024
Writer: Rebecca Sköld
Category:

Hej i sommarvärmen!

Nu går vi in i juni, den sjätte månaden i detta underbara projekt! Era filtar blir så fina, det är verkligen härligt att se hur de skiftar i färg mer och mer. Många har fått jobba in nya färger i sina filtar under maj, det har även jag.

Juni är en månad som alltid har inneburit glädje och förväntan för mig. Skolavslutningar, starten på sommarlovet, de första riktiga baddagarna där man inte behöver hålla någon tid alls. En tid när sommargarderoben får komma fram på allvar igen och hela omgivningen exploderar i färger och gröna björklöv. Juni är verkligen startskottet på sommaren och är som en raket som bara smäller av och öser sol över hela landet.

Den sista månaden har jag frångått min vana att montera rutorna på lördagarna och monterar fast en efter en allteftersom jag virkar dem. När värmen kom till oss i södra Sverige så passade jag på att virka i kapp lite rutor som jag hamnat efter med. Att få göra det i sällskap av mitt äldsta barn på en filt i trädgården, det är en riktig lyx.

Sommardag

Under maj månad har jag provat att virka mina rutor med virknålen Swing maxi som kommer från Addi. Det är en variant på virknålen Swing men har en längre spets. Den har ett gummihandtag som är lite svängt och som ger bättre ergonomi, spetsen är som sagt ganska lång och riktigt spetsig. Jag hade i början lite svårt att komma överens med den då jag inte tyckte att den fungerade så bra med det så kallade penngreppet, alltså där du håller virknålen som en penna. När jag då bytte till knivgrepp i stället funkade det bättre, särskilt tack vare den spetsiga änden på virknålen. Jag är dock inte helt övertygad om att jag gillar den här varianten för jag tycker om att kunna skifta mellan penn- och knivgrepp vilket jag inte riktigt tycker funkar med den här. Under juni kommer jag att prova på virknålen Ginger från KnitPro.

Knitpro-ginger_Addi-maxi-swing

Jag hoppas att ni låter er virkning få följa med ut i sommar. Ut på trappen med kaffekoppen, till stranden eller varför inte i bilen på väg till någon härlig utflykt. Detta är ju trots allt den perfekta virkningen att ta med sig, visserligen kanske inte hela filten men några nystan och en virknål tar ju näst intill ingen plats alls. Glöm inte att plocka med en säkerhetsnål eller en tråd att hänga upp rutorna på om det är så att du gör flera stycken medan du är borta. Här nedanför ser ni också hur min filt ser ut just nu.

Filt-juni

Jag vill passa på att i förskott önska er en fin midsommar också så hörs vi 1a juli.

Glad sommar!
/Rebecca

© 2024 Eddna