Läser in...
Temperaturfilten - Del 4

Temperaturfilten - Del 4

Posted: 31 March, 2024
Writer: Rebecca Sköld
Category:

Dags för tävling! Jippie!

Idag är det första april, dagen då man inte vågar lita på något överhuvudtaget som någon säger, vem det än må vara. Jag minns aprilskämten från tidigare år, skämt som startade ganska oskyldigt med att någon hade knutit ihop skosnören och sånt där. Sedan har det varit lärare som skämtat med oss om oförberedda prov, skolmatsalen som serverade rödfärgad mjölk och liknande. Förra året flyttade vi in i vårt hus på just första april. Nog fanns det vissa i familjen som vi fick övertyga lite extra om att vi visst skulle flytta in i huset och att det var då vi gärna tog emot lite flytthjälp och inte någon annan dag.

Det som inte är ett skämt är att vi nu går in i fjärde månaden på året med våra filtar, inte heller är det något skämt att vi ska ha en tävling!

För min del börjar jag äntligen få ta in åtminstone någon ny färg i filten och det ger hopp om att våren är på väg på riktigt. Även i resten av stick- och virkvärlden märks det att våren är på gång. Det kommer vår- och sommarmönster och många garnbaser exploderar i färg som aldrig förr.

SS2023-garner-32

Jag vill också prata lite om den återkommande punkten där jag provar olika virknålar. Under mars har jag provat virknålen Swing från Addi, en virknål i metall med ett riktigt rejält handtag i gummi. Den här har blivit en riktig favorit, både för bomull och ull. Jag varierar mellan de grepp som kallas penn- och knivgrepp när jag håller i min virknål och tycker att båda varianter funkar riktigt bra. Det är ett bra grepp tack vare gummimaterialet och den böjda formen på handtaget gjorde den riktigt ergonomisk. Inte skadar det heller att de har härliga, knalliga färger! Nu i april kommer jag att prova på virknålen Easy Grip från varumärket Pony, detta känns som en virknål som är lätt att hitta likväl i den lokala garnbutiken som i mataffären.

Virknalar_april

Men till det du kanske har väntat på! Tävling!
Vi kommer att hålla denna tävling i Facebook-gruppen ” Temperaturfilt 2024 med Svarta Fåret - Throw a Temperature”. Där kommer det att finnas ett fastnålat inlägg där du ska kommentera hur många färger du hittills har använt i din filt för att vara med att tävla. Och vad kan man vinna då? Första priset är en riktigt stor och rejäl projektväska, eller hockeybag om man så vill, från Muud. Den är tillverkad i återvunnen bomull, stängs med dragsko och har en liten ficka med dragkedja på insidan. Den finns dessutom i fem olika tryck och du som vinner kommer så klart att få välja vilket tryck du vill ha. Den här väskan finns även hemma hos mig så jag kan gå i god för att den är fantastisk. Den är som sagt rejält tilltagen i storlek och du får lätt ner alla 20 färger och själva filten i den. Det blir den perfekta förvaringen för din filt under året. Lätt att hänga över axeln och ta med sig ut i solen när dagarna blir varmare, en perfekt väska att bara fiska upp de där färgerna som du behöver för just den dagens temperaturer medan du kanske tar en kaffe i skuggan.

4176-05
4174-01-web
4175-02
4173-01

Har du inte turen att vinna denna fantastiska väska så kan du ändå vinna något! Vi kommer även att ha fem mindre priser där varje vinnare får välja två nystan till sin filt i den kvalitet som just de virkar i. Inlägget hittar du HÄR, in och tävla vettja!

Jag passar också på att visa upp min egen filt här nedanför, det är alltid lika roligt att se era filtar också! Som ni ser är den inte fullt monterad, katten som syntes i bild förra månaden har ”hjälpt till” den här gången… Jag andas djupt och börjar montera på nytt efter att hela månadens montering har repats i ett obevakat ögonblick och försöker komma ihåg att katten i alla fall är söt.

Temperaturfilt_april

Jag önskar er en fin första april och fortsätt lita på folk omkring dig även idag!

/Rebecca.

© 2023 Eddna