Läser in...
Mini-KAL/CAL: Sommarhatten 2019

Mini-KAL/CAL: Sommarhatten 2019

Posted: 13 April, 2021
Writer: Madelene Linderstam
Category:

Nu virkar och stickar vi hattar tillsammans!

I sommar är det hatt som gäller. De skyddar mot sol, regn och dåliga hårdagar! Dessutom ser du automatiskt cool ut vilken outfit du än väljer. Raffia, vårt roliga och oväntat mjuka pappersgarn tillverkat av 100 procent nedbrytbar träfiber är perfekt för hattar och är det garnet vi kommer att använda nu!

Du börjar med att välja vilken hatt du gillar bäst! Vi har tre fina mönster: Margot, Jenny och Solbritt.

Margot och Jenny är virkade, och Margot kan dessutom vara både en cowboyhatt och en "slokigare" solhatt. Jenny är lite tätare virkad och är väldigt chic! Och slutligen så är Solbritt är vår fina stickade hatt med flätor.

Om ni klickar på mönsternamnen ovan kommer ni direkt till mönstret och ser garnåtgång och vad ni behöver för virknål/stickor samt eventuella tillbehör. 

Här hittar ni en karta över butiker som säljer Raffia, men ni kan också köpa garnet i vår webbshop. Stötta gärna din lokala butik!

I den här knit-alongen/virkalongen kommer vi inte att ha olika blogginlägg för varje moment. Alla stickar den hatt de själva vill och i sin egen takt - men all hjälp ni kan tänkas behöva kan ni få av oss! 

Framförallt kommer vi att hålla till i den här facebookgruppen. Det går också bra att kommentera här på bloggen eller mejla mig på madelene.linderstam@jarbo.se om ni stöter på patrull! 

Om ni publicerar bilder av er process och färdiga hatt på Instagram så får ni gärna använda hashtagsen #jarbogarn och #sommarhatten2019

Ni som stickar en hatt kan dessutom vinna ett fint pris - mer info om det senare här på bloggen och i facebookgruppen. Officiellt slutdatum är 27/6, men ni får såklart virka och sticka hattar hela sommaren om ni vill!

Som en första hjälp kan ni här nedan se hur de virkade hattarna startas upp. Guiden finns också som bild för bild-instruktion här.

Instruktionsvideo till Jenny och Margot:

Så virkar du en magisk ring

Instruktionsvideo till Solbritt:

Alternativ metod - sticka flätor utan flätsticka

Det går faktiskt att sticka flätor på ett smidigt sätt utan flätsticka. Den här metoden kan passa dig som tycker att det är krångligt att ha ytterligare en sticka att hålla reda på. Med hjälp av fingrar och befintliga stickor byter du plats på flätmaskorna för att sedan sticka dem i den nya ordningen på stickan. Videon visar hur du gör när mönstret säger "sätt tre maskor på en flätsticka och håll dem bakom arbetet". 

© 2023 Eddna