Läser in...
Learn to knit a simple scarf!

Learn to knit a simple scarf!

Posted: 13 April, 2021
Writer: Madelene Linderstam
Category:

Want to learn how to knit? We have produced educational videos that guide you through the knitting project step by step.

We'll teach you how to knit classic garments such as hat, scarf, socks and Lovikka mittens!

The first step is to knit our simple scarf that will keep you warm in the cold!

Here's the pattern. You will need both the written pattern and the video if you are a beginner.

Garnalternativ

Du kan sticka halsduken i många garner. Här kommer fem alternativ som vi rekommenderar till din halsduk!

Lovikka

Lovikka är ett klassiskt ullgarn som ger dig en stadig och rustik halsduk! Den vädertåliga ullfibern står emot både regn och blåst. Vårt Lovikkagarn tillverkas på Island i samklang med miljö och människa. Vill du skapa ett plagg som håller i många år? Då är den isländska ullen ett utmärkt materialval! Om du är känslig mot ull rekommenderar vi dock att du väljer något av de andra alternativen. Vädra halsduken så blir den som ny, eller tvätta i ljummet vatten med ullsåpa.

Llama Soft
Mjukare än såhär blir det inte. Detta garn är fjäderlätt och ljuvligt fluffigt. Garnet består av 85 procent babylamaull och 15 procent polyamid (samma sak som nylon). Nylonet gör att den fluffiga ullen håller samman och du får en hållbar men samtidigt luftig halsduk. Ullen andas och står emot vädrets makter, samtidigt som du inte blir för varm. Llama Soft passar dig som vill ha en mjuk och vackert skir halsduk i pudriga nyanser. Vädra så blir den som ny, eller tvätta i ljummet vatten med ullsåpa.

Molly
Molly är ett tjockt akrylgarn som är väldigt mjukt och enkelt att sticka med, och det finns i många glada färger! Du kan tvätta din halsduk i Molly i tvättmaskinen på 40-gradersprogrammet. Akrylgarn är syntetiskt framställt och håller formen oavsett hur många gånger du tvättar det. Det passar dig som inte tål ull eller väljer bort ullgarn av andra skäl.

Jette
Jette är ett garn i renaste ull. Eftersom att ullen är helt obehandlad så har den ullens alla unika egenskaper bevarade; det står emot väder och vind men låter samtidigt huden andas. Ullfibrerna är långa vilket gör garnet mjukare än många andra ullgarner, men eftersom att det är ren ull så kan den kännas stickig för den som är extra känslig. Behöver du tvätta din halsduk? Häng ut den på vädring över natten så blir den som ny! För fläckborttagning, tvätta i ljummet vatten med ullsåpa. I Jette blir din halsduk rejält tjock och värmer även de kallaste vinterdagarna.

Raggi
Raggi är vårt klassiska raggsocksgarn som fungerar till allt! En mix av ull o polyamid gör garnet mjukt men tåligt mot slitage och tack vare superwashbehandling går det fint att tvätta den färdiga halsduken i maskin på 40 grader. Raggi är också lätt att få tag i oavsett var i landet du befinner dig, eftersom det bland annat säljs i dagligvaruhandeln. Ett superalterantiv för dig som vill dra nytta av ullen värmande kvalitet samt frossa i härliga färger!

garnalternativ

© 2024 Eddna