Läser in...
Julvanten 2022 - Materialinlägg

Julvanten 2022 - Materialinlägg

Posted: 10 November, 2022
Writer: Maja Karlsson
Category:

Julvanten 2022 inleds den 13:e december. Som vanligt är det Maja Karlsson som står för designen, och vi kommer att publicera den första mönsterdelen tidigt på morgonen, så att du som vill, kan stiga upp tidigt och sticka till luciamorgon. Ser fram mot att få tillbringa en stämningsfull adventstid tillsammans med er som vill dela denna mysiga tradition med oss!

Tekniska moment som ingår
- Klassisk resår
- Tvåfärgsstickning
- Tumkil

Datum
Materialinlägg: 2:a december (som du läser nu)
Del 1: 13:e december
Del 2: 16:e december
Del 3: 19:e december

Garn och färger
Julvanten stickas i vår fina Svensk Ull! Det är ett 3-trådigt ullgarn av svensk ull-råvara, som tillverkas av Klippans Yllefabrik och finns i 21 färger.
Till julvanten behövs två färger, dvs en härva av varje färg som anges nedan. Eftersom vanten är tvåfärgsstickad är det viktigt att tänka på att färgerna ska stå i god kontrast till varandra. Om du väljer något av de föreslagna garnpaketen är du på den säkra sidan, vad gäller det. Vill du välja färger själv? Var då noga med att kolla så att färgerna skiljer sig åt tillräckligt mycket för att mönstret ska framträda tydligt!

Storlek
Julvanten ges i en damstorlek med följande mått:
VANTENS OMKRETS Ca 19 cm
VANTENS LÄNGD Ca 27 cm
TUMMENS LÄNGD: 6 cm
LÄNGD, TUMKIL: 7 cm
LÄNGD, HAND (från tumkilens slut): 14 cm
LÄNGD, MUDD: 5 cm

Masktäthet
Ca 25 m x 24 v slätst i mönster med st 3,5 mm = 10 x 10 cm

Färgförslag
Här hittar du Majas färdiga färgförslag. I paketen ingår två härvor Svensk Ull i paketets färger.

Julfest

Mörk röd och naturligt ofärgad grå - en klassisk färgkombination som verkligen ger en känsla av juletid. 
Färgerna i paketet är: 59002 Gotland Grey och 59018 Lingonberry Jam.

Till paketet

Vinterskog

Den första snön lägger sig på täta små granar. Kanske blir någon av dem en julgran hemma hos dig? Denna färgkombination känns vintrig, men samtidigt en stilla längtan efter ljuset och grönskan.

Färgerna i paketet är 59001 Arctic Fox och 59019 Bauer Green

Till paketet

Snökristall

Har du inte testat Dala Blue än är det hög tid. Den krispiga blå färgen mot den vita naturfärgade är oslagbar! Ett lätt snöfall mot kall, blå himmel...

Färgerna i paketet är 59001 Arctic Fox och 59012 Dala Blue

Till paketet

Gårdsnisse

Vintermörket har lagt sig och något litet rör sig kring uthusen. Gårdsnissens vantar behöver inga klara färger för att vara vackra. Grå möter grå och skapar ett vackert skuggspel.

Färgerna som ingår i 59002 Gotland Grey och 59020 Helsinge Dark


Till paketet


Tomteverkstad

Tänd massor av stearinljus och lacka paketen! Fina, lysande röda Falu Red strålar verkligen och skapar julstämning.

Färgerna som ingår i paketet är 59011 Falu Red och 59002 Gotland Grey

Till paketet


Stickor

För att sticka Julvanten behöver du sticka 3.5 mm. Vi tipsar om våra fina strumpstickor Björk; glansiga och hållbara och perfekt till Svensk Ull. Välj 15 cm så blir det perfekt till vanten! För dig som vill sticka med rundsticka och Magic Loop-teknik tipsar vi om ChiaoGoo SS Red Lace, 120 cm / 3.5 cm.


Tillbehör

Använd en maskhållare eller en garnände när du ska sätta av tummens maskor. Det är också toppen med en bra ullnål och en ulltvål till dina vantar. Sedan skadar det ju förstås inte med en fin projektväska till dina vantar - vår ekologiska tygkasse är perfekt! Klicka på bilden för att komma till produkten!


Psst! Gå med i vår Facebook-grupp Julvanten – där delar vi bilder, tips och inspiration. Visa gärna ditt arbete på Facebook och Instagram (@jarbogarn). Glöm inte att hashtagga med #julvanten2022!

© 2023 Eddna