Läser in...

Vissa dagar är roligare än andra – så är det bara! Och idag är det en av de där extra roliga dagarna…

Varför då, undrar du förstås? Jo – för att från och med idag finns tidningen Amelia Höst i butik, och i den hittar du inte mindre än två modeller som jag (Maja) har designat.

Dels årets Amelia Poncho – ett mysigt höstplagg i Alpacka Solo. Designinspirationen hämtade jag från den peruanska mönstertradition och därför pryds ponchon av enkla broderier i kontrasterande färg. Helt rätt i höst då det rustika och handgjorda är hetare än någonsin!

Och dels ett par värmande spiralsockor i Raggi. Spiralsockor är världens bästa sockmodell om du är nybörjare (eller van stickare) och vill slippa sticka traditionella hälar!

Med anledning  den här mönsterfesten vill vi bjuda alla Amelia-läsare och Järbo Garn-vänner på ett exklusivt bonusmönster som är tänkt att matcha Amelia-ponchon. Dessutom är detta projekt ett fint sätt att få användning för det garn som eventuellt blivit över när du har stickat färdigt ponchon.

Benvärmarna är rätstickade med en vacker fläta som pricken över i! Har du aldrig stickat flätor förut? Lugn, bara lugn! Hjälp finns att få om du tar dig en titt på min flätskola där jag går igenom de olika momenten steg för steg!

 

Benvärmarna kan bäras inomhus som en charmig accessoar till kjol och strumbyxor eller varför inte som ”uppstickare ” i höstkängorna?BENVÄRMARE

Garn: Alpacka Solo (Färg: 29104) (Ca 70 g)

Stickor: Nr 5,5

Övriga tillbehör: Flätsticka

Med dubbelt garn och stickor nr 5,5: Lägg upp 32 m.

Varv 1: Räta maskor.

Varv 2 (RS): 4 rm, lyft 1 m, 10 rm, lyft 1 m, 16 rm.

Varv 3: 16 rm, 1 am, 2 rm, 6 am, 2 rm, 1 am, 4 rm.

Upprepa varv 2 och 3 ytterligare 2 ggr.

Varv 8 (Flätvarv): 4 rm, lyft 1 m, 2 rm, placera 3 m på en flätsticka framför arbetet, sticka de 3 följande rm, sticka sedan de 3 m på flätstickan rätt, 2 rm, lyft 1 m, 16 rm.

Varv 9: 16 rm, 1 am, 2 rm, 6 am, 2 rm, 1 am, 4 rm.

Varv 10: 4 rm, lyft 1 m, 10 rm, lyft 1 m, 16 rm.

Varv 11: 16 rm, 1 am, 2 rm, 6 am, 2 rm, 1 am, 4 rm.

Varv 12: Som varv 10.

Varv 13: Som varv 12.

Upprepa varv 8-13 till arbetet mäter ca 25 cm. (Mät runt din vrist så att passformen känns bra. Tänk på att den snedställda rätstickningen blir ganska stretchig, så att du inte gör din benvärmare för vid.)

Maska av.

Sticka ytterligare en benvärmare.

MONTERING

Sy ihop benvärmarna längs med uppläggnings och avmaskningskanten.

Fäst lösa trådar.Avslutningsvis vill jag tipsa dig om att Alpacka Solo kommer i en rad nya färger i höst. Och vilka färger sedan… Snyggare än snyggast, om jag får säga det själv! Eller vad tycker du? Släng ett öga på färgkartan, vet jag! Eller ännu bättre: Ta dig till din lokala garnbutik och se efter om det finns hemma!

Och varmt lycka till med höststickningen!

/Maja

© 2023 Eddna