Läser in...

Hjärtligt välkomna tillbaka till #sommarvästen2021! Vilken rolig vecka det har varit – fantastiskt fint att se att ni är så många som är med och stickar.

Dagens blogginlägg kommer att handla om de delar i mönstertexten som heter DELA AV FÖR ÄRMHÅL, VÄNSTER FRAMSTYCKE, HÖGER FRAMSTYCKE och BAKSTYCKE. Det är alltså detta vi arbetar med under den kommande veckan. Den 15/7 jobbar vi sedan vidare med monteringen.

Här hittar du mönstret till Sommarvästen.
Här hittar du våra fina garnpaket med Majas färgförslag!

LITEN CHECKLISTA

Innan du delar av för ÄRMHÅL – kolla följande:

*Har du rätt antal maskor på stickan?

*Har du stickat rätt antal spetsrepetitioner?

*Är bålens totala vidd, rätt i förhållande till den storlek du valt?

*Sitter du på en somrig plats med en svalkande dryck när till hands, och något skönt att lägga upp fötterna på?

Då ger vi oss på del 2!

Nu ska vi dela upp bålen i två framstycken och ett bakstycke. Det görs genom att vi maskar av maskor, där ärmhålen ska placeras.

Video: Maska av

Därefter kommer du att jobba med en del i taget (de andra delarna vilar på stickan så länge). Och hädanefter kommer du att sticka fram och tillbaka på varje separat stycke.

Till att börja med ska du att ta dig an vänster framstycke. Du formar ärmhålet genom att maska av maskor efterhand, på samma sätt som du maskade av för ärmhålen. Så småningom kommer du även att forma halsringningen med hjälp av att maska av maskor.

Tänk dock på att maskorna som sedan hamnar i mitten av halsringningen, inte ska maskas av utan istället placeras på en tråd/hjälpsticka i väntan på montering.

 

När du ska mäta hur långa axelband du ska sticka, är det smart att markera det varv du avmaskade för ärmhål på, med en nål eller markör - en bit in i arbetet, så att du kan hålla måttbandet rakt när du mäter.

Även de resterande axelmaskorna på respektive del, ska placeras på en tråd/hjälpsticka i väntan på montering.

Lycka till med veckans stickutmaningar! Vi ses i Facebookgruppen där du kan ställa frågor och dela med dig av bilder på just din sommarväst!

 

Psst! Gå med i vår Facebook-grupp Sommarvästen2021 - där delar vi bilder tips och inspiration. Visa gärna ditt arbete på Facebook och Instagram (@jarbogarn). Glöm inte att hashtagga med #sommarvästen2021 !


© 2024 Eddna