Läser in...

#Sommarvästen2021

Äntligen dags för årets roligaste tradition! Och nej, vi pratar inte om Midsommar. Häng på vår knit-along och sticka #sommarvästen2021, tillsammans med oss på Järbo! För tredje året i rad, kör vi vår uppskattade sommar-knitalong och vi hoppas ni vill vara med oss även denna gång. 

SOMMARVÄSTEN
Årets sommarväst är en enfärgad sömlös, rak modell - med knäppning och spetsstickade bårder intill knappkanterna, som vanligt designad av Maja Karlsson. Västen stickas nedifrån och upp - med fokus på professionell finish, i form av spännande uppläggnings- och avmaskningstekniker.
 
VI LÄR DIG NÅGOT NYTT
Som vanligt guidar Maja dig genom de tekniska momenten i projektet med hjälp av filmer, bilder och tips. Du kommer bland annat få lära dig italiensk uppläggning!

STORLEKAR XS(S)M(L)XL(2XL)3XL(4XL)     

PLAGGETS ÖVERVIDD Ca 83 (91) 99 (106) 121 (133) 145 (157) cm

PLAGGETS LÄNGD Ca 48 (50) 52 (54) 56 (58) 60 (62) cm

Om du önskar förlänga med 6,5 cm så går det, men då behövs ca 50 gram garn till.GARN
Västen stickas i Astrid på lite grövre stickor för en somrig och lätt väst med spetsmönster. Astrid är ett mjukt ullgarn i många fina färger som går att maskintvätta. Garnet är jämt spunnet, följsamt och har en väldigt fin glans. Kolla in Majas färgförslag längre ner eller kika på samtliga färger av Astrid här.

MASKTÄTHET Ca 20 m x 26 v slätst på st 4,5 mm = 10 x 10 cm

GARNÅTGÅNG Ca 200 (200) 250 (250) 300 (350) 350 (400) av Astrid

 

GARNPAKET

Maja har satt ihop sex fina färgförslag till Sommarvästen. I paketen ingår också Björk ändstickor och en kabel som du enkelt skruvar ihop, samt kan använda flexibelt med andra Järbo-tippar (och även KnitPros tippar!) senare. Du kan förstås välja och vraka fritt ur Astrids fina färgpalett.

Se alla färger i Astrid här!


Havrefält

Astrid i färgen Camel Beige i din storlek och en Björk-sticka (tippar och kabel). Beige är verkligen sommarens finaste färg!

Gå till garnpaketet här >>

Krusmynta

Astrid i färgen Pale Jade och en Björk-sticka (tippar och kabel). Snygg, lite dämpad turkos!

Gå till garnpaketet här >>

Midsommarhimmel

Astrid i färgen Smoke Blue och en Björk-sticka (tippar och kabel). Blå som en sommarhimmel!

Gå till garnpaketet här >>Fläderblom

Astrid i färgen Lemon Ice och en Björk-sticka (tippar och kabel). Färgvalet för dig som älskar milda, gula toner.

Gå till garnpaketet här >>

Nyponros

Astrid i färgen Light Old Rose och en Björk-sticka (tippar och kabel). Den perfekta, milt rosa nyansen som är så fin på sommaren.

Gå till garnpaketet här >>

Sommarregn

Astrid i färgen Heather Light Grey och en Björk-sticka (tippar och kabel). Grått i en fin, lite melerad nyans som passar till allt.

Gå till garnpaketet här >>

RUNDSTICKA 4,5 mm (80 cm)

Vi rekommenderar Björk ändstickor 4.5 mm och vår kabel 80 cm. Du kan på ett smidigt sätt använda tipparna och kabeln till andra av våra eller KnitPros stickor senare.
Dessa ingår i garnpaketen ovan.

Du behöver också en nål för att göra den sydda avmaskningen och fästa trådar.


DATUM

1/7 Del 1: Mudd, spets och bål

8/7 Del 2: Överdel

15/7 Del 3: Resårkanter och montering

 

Facebook och Instagram

På Facebook har vi en grupp som heter Sommarvästen 2021. Gå gärna med där för en extra dos inspiration, möjlighet att ställa frågor och dela bilder. 
Om du använder Instagram för att publicera bilder på din Sommarväst så använd hashtag #sommarvästen2021 och #Järbo. 
Nästa vecka kommer första delen ut - vi hörs då!

Tävla redan nu på Instagram!

För er som ska vara med i Sommarvästen 2021 kör vi en peppig tävling medan vi väntar på mönstersläpp och första delen på bloggen. Du kan vinna ett jättekul paket med skydd för rundstickor, fina markörer, stickmått, en liten väska, tygkasse och en nyckelring med lagningsnålar.

Tävla genom att lägga ut en bild i ditt Instagram-flöde där du berättar att du ska vara med i Sommarvästen och vad du planerar att sticka i för färg (och i vilket garn).
Tagga @jarbogarn och använd hashtag #sommarvästen2021. Tävlingen pågår till 1/7!

prisvinst_1_1
© 2024 Eddna