Läser in...

#Sommarvästen2021

sommarvasten_15

Hej allihopa och varmt välkomna till vår sommar-knitalong! Vi är otroligt glada att så många av er har valt att sticka #sommarvästen2021 tillsammans med oss.

Jag (Maja) som gjort mönstret, kommer att lotsa er genom stickningen och det ska bli så kul!

Du hittar mönstret till Sommarvästen här!

Vi kommer att bjuda på tre olika blogginlägg, med förklarande texter och videos, som kan hjälpa dig framåt med stickningen. (All grundläggande info hittar du i vårt materialinlägg.)

Detta blogginlägg kommer vi att ägna åt de delar som i mönstertexten heter MUDD och BÅL. Det är alltså dessa delar vi arbetar med under den kommande veckan. Den 8/7 jobbar vi sedan vidare med överdelen, från och med att det är dags att dela av för ärmar.


LITEN CHECKLISTA

 Innan du börjar – kolla följande:

  • Har du stickat provlapp och kollat så att din masktäthet överensstämmer med den som är angiven i mönstret?
  • Har du mätt din personliga övervidd och jämfört den med storlekarnas mått, så att du vet att du stickar rätt storlek?
  • Sitter du på en somrig plats med en svalkande dryck när till hands, och något skönt att lägga upp fötterna på?

I så fall sätter vi igång!

Lägga upp – Italiensk uppläggning

Vi ska börja med att ta oss an själva uppläggningen! Ni kommer att få lära er en uppläggning som ger en rundad, mycket prydlig kant – och den kallas för Italiensk uppläggning.

Varv 1 – Italiensk uppläggning

Varv 2-3 – Italiensk uppläggning

KNAPPHÅL

Ni kommer även att sticka knapphål på västen, det går till så här:

Det första knapphålet stickas på varv 3 i spetsmönstret, och därefter görs ett knapphål var 24:e varv - dvs efter att 3 spetsrepetitioner är gjorda.

 

SPETSMÖNSTER

Avslutningsvis ska vi ta en ordentlig titt på hur spetsmönstret stickas. För att göra det behöver du kunna följande moment:

3 rm tillsammans med högerlutning

3 rm tillsammans med vänsterlutning

Omslag

OM DIAGRAMMET

Om du väljer att följa diagrammet, ska du läsa från höger till vänster på räta varv, och från vänster till höger på aviga. Spetsmönstret finns även i skriftlig form i början av mönstertexten, om du föredrar att läsa det så istället.

sommarvasten_02

Nu önskar jag (Maja) dig lycka till med stickningen! Vi ses även i Facebookgruppen där du kan ställa frågor och dela med dig av bilder på just din sommarväst!

Psst! Gå med i vår Facebook-grupp Sommarvästen2021 - där delar vi bilder tips och inspiration. Visa gärna ditt arbete på Facebook och Instagram (@jarbogarn). Glöm inte att hashtagga med #sommarvästen2021 och #Järbo !

© 2023 Eddna