Läser in...Hoppas att ni njuter av sommarsolen för fulla muggar just nu! Och att ni haft möjlighet att flytta ut i trädgården eller på balkongen med handarbetet! 

Nu är tiden då det sommarstickas som allra mest i torp och husvagnar! Gissningsvis båt- och strandvirkas det säkert en hel del på hav och vid insjöar också!

Är du en av de som gärna tar med dig handarbetet på semesterfirandet? Då vill vi bjuda dig på lite somrig handarbetsinspiration:

  • Sommarens handarbetstrend: 

Förra sommarens trend håller i sig – virkade och stickade bikiniöverdelar och sommartoppar är hetare än någonsin! Ta en titt i vårt mönsterarkiv om du vill hänga på trenden! Där finns bland annat denna läckra topp som är ny för i sommar!
Sommarens handarbetsklassiker:

Mormorsrutan är handarbetsvärldens ständiga sommarhit – lika enkel att virka som behändig att bära med sig till stranden i badväskan. När du virkat ett gäng kan du sedan göra allt från små väskor till stora filtar. En beskrivning av de små mormorsrutorna här nedan hittar du på vår blogg!Pssst! Att använda handgjorda mormorsrutor i heminredningen känns både ombonat och personligt!

  • Sommarens garner:

Om sommaren frossar i alla fall vi i bomullsgarner som Soft Cotton och Nova, eller det svala lingarnet Lina. Vi längtar efter milda pasteller, poppiga, färgstarka nyanser och ljusa naturfärger.

  • Sommarens bästa handarbetsprylar:

Spetsskydd till stickorna så att du slipper tappade maskor när stickningen ska med till stranden. Färgglada strumpstickor – för att de är så härligt somriga och för att de tar lite plats i packningen när du ska ut på långresa! (Spetsskydden på bilden kommer från Knitpro och strumpstickorna är tillverkade av Addi.)

  • Sommarens bästa stick-/virkställe:

I hammocken, vid stranden, eller på favoritkaféet? Ja, var det är vet förstås bara du! Men var du än befinner dig hoppas vi i alla fall att du njuter av sol och ledighet!

Varma sommarhälsningar från oss!

© 2024 Eddna