Läser in...

Detta färgglada armband går supersnabbt att virka.

En sista minuten-gåva till en kär vän, kanske?

Vänskapsarmband

GarnMinibomull (röd, orange, gul, grön, blå) och Järbo 8/4 (lila: 32021)
Virknål: 2 mm (för att få täta lm-kedjor används en tunnare virknål än vad garnet kanske rekommenderar).
TillbehörTryckknappar (artnr: 13418)

Mät runt handleden, så tajt som du vill att armbandet ska sitta.
Virka 4 kedjor med luftmaskor i det måttet, ta av garnet och ta ur virknålen och lägg kedjorna åt sidan. OBS! Dra inte tråden igenom sista öglan Dessa 4 kedjor är de som är placerade innerst (orange, gul, grön och blå).
Virka sedan de yttre kedjorna (röd och lila): Den röda ska vara lika lång som de inre + 6 lm. OBS! Lämna en lång starttråd (ca 50 cm). Ta av garnet och ta ur virknålen. Den lila ska vara lika lång som de inre + 7 lm. Ta inte av garnet.Montering
:

Fortsätt med den sista yttersta (lila) och stick ner nålen i 2:a lm från nålen, samt i öglan på den andra yttersta (röda), hämta upp lila garn, sedan omtag med både lila och rött garn (dubbel tråd) och dra genom båda öglorna = 1 fm.

Virka fast nästa kedja (orange) på samma sätt i nästa lm på den lila. Fortsätt så med alla de inre kedjorna i tur och ordning. Se till att de hamnar med rätsidan uppåt.
Virka slutligen 1 fm med enbart lila garn i nästa lm på den yttre lila, ta av garnet och dra igenom.Virka kanten på motstående sida på samma sätt. Börja med att ta upp en ögla i den 1:a lm på den röda kedjan. Stick ner nålen i 1:a lm (=2:a från nålen) samt i den 1:a lm på den lila kedjan. Därefter blå, grön, osv. Se till att de inte blir vridna. Virka slutligen 1 fm med enbart rött garn i nästa lm.Fäst alla trådar i fm-kanterna.Sy i tryckknappar i kanterna.© 2024 Eddna