Läser in...

Idag firar vi fredag med lite extra flärd och ”bling-bling” här på bloggen!

Att skapa smycken av garn är roligt och enkelt och därför ett pyssel som passar både stora och små. Hoppas du vill prova!

På bilden ovan ser du ett av de två smyckena som jag har tillverkat – ett armband. Jag har använt mig av Järbo Garnsmininystan ”Miniakryl metallic”, ett garn som passar utmärkt till smycketillverkning. Den glänsande tråden i garnet ger en läcker effekt som påminner om metall och ädla stenar!

Om du vill göra ett liknande halsband/armband behöver du 1 förpackning ”Miniakryl metallic”, virknål nr 3, 2 stycken mässingringar (1,5 cm i diameter) och en färgglad träpärla.

Gör så här:

Med färg 1: Virka fm runt mässingsringen. När ringen är ”klädd” avslutas varvet med en sm i 1:a m med färg 2. Fortsätt sedan att virka en fm i var och en av varvets fm med den nya färgen. Avsluta med en sm i varvets 1:a m. Ta av garnet. Sy fast en träpärla i mitten av ringen med en av de lösa trådarna. Fäst lösa trådar.

Klä ytterligare en ring med fm som ovan, men sy inte fast någon pärla i den här ringen.

Med 2 trådar av färg 1 och 2 trådar av färg 2, gör en fläta i önskad längd, dvs mät runt din egen arm eller hals hur långt du vill ha ditt smycke.

Sy fast flätan på baksidan av ringen utan pärla. Trä sedan flätan genom samma ring från baksidan. Sy därefter fast flätan på baksidan av ringen med träpärlan. Nu kan flätan löpa fritt genom den tomma ringen så att längden kan justeras. Den tomma ringen fungerar samtidigt som ”lås”.

När du skapar dina egna accessoarer kan du lätt färgmatcha med plagg i garderoben och anpassa dem efter egen stil och smak! Bara att låta kreativiteten flöda, med andra ord…Jag gjorde mitt halsband extra generöst i längd så att det hänger ner ganska långt, men längden går förstås att variera precis som man vill!

Lycka till med smyckesverkstan!

© 2024 Eddna