Läser in...

Därför tänkte jag (Maja) rätt och slätt ta och dela med mig av två personliga favoriter, när det gäller rundstickor. Ett alternativ är i metall och ett i trä. Båda är fasta, eftersom jag nästan uteslutande jobbar med fasta rundstickor. Det är nog framförallt en vanesak för mig. Känner mig mest bekväm med det, och har god erfarenhet av den typen av rundsticka. Vet dock att många av er föredrar utbytbara, så en annan dag kommer vi att återkomma till ämnet. Men just idag blir det alltså fokus på fasta…

Majas favorit nr 1:

ADDI Metall

Addi metall är en klassisk modell av hög kvalitet. Övergångarna mellan sticka och kabel är mycket smidiga, vilket gör stickan behaglig att arbeta med! Jag anser för övrigt att en smidig kabel är en förutsättning för att få ett fint resultat, eftersom en hård kabel med klumpiga övergångar kan påverka stickningens jämnhet och försvåra stickningen på flera sätt.

Ett annat plus när det gäller ADDI metall, är att den finns i kvartsstorlekar! Mycket smidigt i synnerhet för dig som gärna stickar efter engelska eller amerikanska mönster, då dessa är vanligt förekommande.

Majas favorit nr 2:

BJÖRK

Björk är en härligt rustik rundsticka av trä. Jag gillar hur träet har behandlats vilket ger den fina finish som gör ändarna sköna att hålla i – och arbeta med. Sedan känns det lite extra fint att det är just träslaget björk som används till dessa stickor. Passar så bra ihop med ullgarn, tycker jag!

Det där var två av min favoriter – båda kan vara ett gångbart alternativ för dig som tycker det är svårt att välja!

Eller så har du redan hittat egna favoriter? Fyll i så fall gärna på med dem i en kommentar här nedan…

© 2024 Eddna