Läser in...

Igår satte jag mig vid köksbordet med garn i regnbågens alla färger och öppnade Sommar i P1 på datorn. Valet föll på Leila Lindholm.

Jag började virka: Röd, gul, orange… Och lyssna. Oj, vilken härlig inspiratör!Leila berättar om hur hon hittar inspiration från allt möjligt, t.ex. filmer och inredning. Hon är väldigt noga med detaljer och understryker att helheten är enormt viktig för att man ska känna sig inspirerad. För Leila är det också helt avgörande att få känna sig fri i sitt skapande, att inte vara begränsad av något eller någon.

Jag virkar vidare: grön, blå, lila…

Så här berättar Leila om hur hon gör när hon skapar nya recept:

Antingen utgår jag från råvaran, eller ett tema,
men oftast är det bara när jag blir just inspirerad
och kommer in i ett stim och får feeling.
Då är det bara att plocka fram papper och penna
och testa sig fram.

Jag tänker att det fungerar lika för mig, både när det gäller garn, matlagning eller arbete i trädgården. Att allt skapande kommer ur en kombination av inspiration och kreativitet. Man ser nåt inspirerande och får idéer. Vill genast testa dem – skapa, kreera.

röd, orange, gul, grön…

När Leila jobbar med inredning visualiserar hon sina idéer med hjälp av Mood Boards, vilket jag skrev om i Hämta inspiration från naturen. Där finns både tid och pengar att spara, tack vare att man i tid ser helheten och kan undvika onödiga felköp.

Och även Leila har en del korvar på grillen, som hon uttrycker det. I vår garnvärld är ju det också ett välkänt fenomen, att ha fler än ett projekt på gång. Bara för att det är så kul. Vi får vi väl kalla det att ha många garnbollar i luften. Att vara kreatör kräver faktiskt en viss akrobatik, eller hur?

Avslutningsvis säger jag bara: Lyssna på Leilas sommarprat!

blå, lila. Klipp.

Mönstret på ros

Jag använde Minibomull (röd, orange, gul, grön, blå) och Järbo 8/4 (lila: 32021) samt virknål 2,5 mm.Rosen blir fin även som halsband!

Jag tog upp en ögla mitt under foderbladsknoppen och virkade fm runtom en garntråd till önskad längd. En röd säkerhetsnål fick vara spänne.

© 2024 Eddna