Läser in...

I dag hyllar vi våra trogna raggsockor!

Stoppade, lappade, eller helt nystickade. Randiga, flätade, mönstrade, korta eller långa! En raggsocka kan se ut på tusen olika sätt och varenda en har sin egen charm. 
24 oktober varje år firar vi en temadag som vi håller lite extra högt på Järbo Garn: nämligen Raggsockans dag. 

Vi vill ju påstå att vi är lite av experter på området eftersom att vi stickat raggsockor och tagit fram sockgarner sedan stenåldern (typ!). Och vi brinner verkligen för sockstickning!

Nedan följer en praktisk guide till alla våra sockgarner så att du kan ta reda på vad som passar bäst för dig.
Är du helt ny på sockstickning? Då är vår nya sockskola ett måste - pedagogiska filmer som tar dig igenom sockstickningen steg för steg.
På vår speciella Socktober-sajt hittar du massor med prylar, sockgarner och gratismönster som passar strålande en dag som denna. Är du en virkare? Misströsta ej! Vi har det pefekta mönstret till virkade raggsockor här. 

Vi har allt du kan tänkas behöva när det gäller strumpstickor också. Sondera terrängen här och välj de stickorna som faller dig i smaken! Två heta tips är våra egna vackra björkstickor och våra nya Gingerstickor från KnitPro!

Raggi - det klassiska raggsocksgarnet

Tjocka, varma sockor att släntra runt i hemma eller att ha i stövlarna i svampskogen! Raggi har värmt tusentals fötter sedan mitten av 70-talet när det första nystanet såg dagens ljus i vår Yllefabrik i Järbo. Visste ni att man till och med byggde om maskinerna i yllefabriken får att få fram det perfekta Raggigarnet? Resten är historia, som man brukar säga. På bilden ser ni Karl-Erik Blomberg, Raggis "pappa". Stickarna tog snabbt till sig Raggi som favoritgarnet till varma och sköna sockor och det håller i sig än i dag, över 40 år senare. Här hittar ni alla våra sockmönster till Raggi och här kan ni se hela färgkartan.

Mellanraggi - värmer i höstkängorna

Raggis lillasyster Mellanraggi är nästan hälften så tjockt som Raggi och får plats i höstkängorna. Ett smidigt, lättstickat
sockgarn som passar utmärkt för mönsterstickning. Här hittar du alla sockmönster till Mellanraggi.

Junior Raggi - till tunna, sköna strumpor

Här har vi det perfekta tunna sockgarnet! Med 400 meter på 100 gram passar detta till mycket! Du får tunna, slitstarka sockor som passar perfekt i skorna den kalla halvan av året. Vi har precis släppt nya, urfina naturfärger, kolla in dem här. På bilden ser ni sockan Granskog.

Bambu Raggi

Detta härliga garn av bambu, ull och nylon gör garnet värmande och slitstarkt, men också väldigt mjukt. Kolla in garnet och mönster här.

Merino Raggi

Vårt lyxiga merinosockgarn som ser handfärgat ut och ger otroligt fina och roliga färgskiftningar! Unna dig en härva Merino Raggi för höstens färgsprakande sockor. Eller varför inte ge det i present till en stickande vän? Merino Raggi är ungefär lika tjockt som Mellanraggi. Läs mer och köp här!

Soft Raggi

Mjuka, sköna sockor! Soft Raggi består av en mix av bambu, micro premium akryl och elastan vilket gör det supermjukt, luftigt och stretchigt! Perfekt för dig som vill att sockorna ska vara extra enkla att ta på och av. Läs mer här!

Isländskt sockgarn och merinoull från Uruguay

Utöver våra egna sockgarner kan du även sticka i isländska Hosuband och supermjuka och lyxiga Alegria och den grövre Alegria Grande

Nu önskar vi dig en riktigt härlig sockstickning i dag!

PS. Glöm inte att ni kan tävla om ett härligt sockpaket - läs mer och tävla här!

© 2024 Eddna