Läser in...

Järbos mönster - så funkar det

Järbo har i många år erbjudit stick- och virkmönster och nästan alla som handarbetar har någon gång stickat eller virkat efter våra mönster. Det är väldigt roligt! Vi erbjuder våra mönster i flera olika former, både digitalt och i tryckt form, som mönsterhäften eller enskilda mönster. Våra mönsterhäften är en nyhet för hösten 2020. Häftena trycks i en begränsad utgåva, passa på att köpa dem hos din närmsta återförsäljare eller hos oss i webbshoppen.

Tryckt mönsterhäfte
I våra fina mönsterhäften får du en hel mönstersamling. Häftena är tryckta på miljövänligt, stadigt papper och är både hållbara och vackra. I häftena får du utöver själva mönstren ett rikt bildmaterial, fina måttskisser för respektive plagg samt tekniska moment förklarade. Pris: 79/99 kronor beroende på häftets innehåll. Våra häften finns hos våra återförsäljare över hela norden samt på vår hemsida.

Digitalt mönsterhäfte
Mönsterhäftet som digital utgåva (PDF-format). Kan enkelt laddas upp i PDF-läsare eller stickappar (tex KnitCompanion) i din digitala skärm. Pris: 79/99 kronor beroende på häftets innehåll. Du får mönsterhäftet omedelbart till din mejladress.

Tryckt mönster
Självklart kan du köpa våra mönster som styckesmönster. Även här ingår måttskisser och förklaringar.

Digitalt mönster
Enskilt mönster går fint att köpa även som PDF. Du får mönstret omedelbart till din mejladress.

Järbo på Ravelry
Våra mönster kan även köpas på Ravelry. När du köper mönstret där får du det till din mejl och i ditt ravelrybibliotek automatiskt. På ravelry får du mönstret på samtliga tillgängliga språk: svenska, norska, danska, finska och engelska.

Gratismönster
Vi erbjuder tusentals gratismönster på vår hemsida och vår blogg. För att ladda ner gratismönster som PDF på hemsidan: gå in på mönstret och klicka på Ladda ner gratismönster. Då öppnar en PDF i ett nytt fönster som du kan ladda ner genom att trycka på den nedåtpekande pilen. Vi kommer att släppa nya gratismönster på hemsidan varje månad även framöver.

Tryckt gratismönster
Vill du ha gratismönstret utskrivet? Då kostar det 29 kronor och du genomför enkelt köpet direkt på hemsidan. Vi släpper regelbundet nya gratismönster. 

Prenumera på vårt nyhetsbrev och följ oss på Instagram och Facebook så missar du inga nyheter!


Därför kostar våra nya mönster pengar

Att ta betalt för stickdesign är inget nytt, men Järbo har historiskt haft mönster gratis på hemsidan. I våra butiker och på hemsidan har tryckta mönster kostat en slant. Mönsterhäften är något som efterfrågats av er och som vi nu tagit fasta på. Nu höjer vi ribban för design och gör exklusiva samarbeten som vi är väldigt stolta över. I mönstren ingår också svårighetsgradsangivelse, tydliga måttskisser med alla plaggets mått, förklaring av tekniska moment och många bilder. Vi vill att stickningen ska vara en lustfylld upplevelse - från start till färdigt plagg. Vi tycker också att det är enormt viktigt att sätta ett värde på design, som precis som garnet i vårt sortiment har hundratals timmar bakom sig. Hög kvalitet - värt att betala för. 


92610-6
© 2024 Eddna