Läser in...

God fortsättning till er allihopa! Här bjuder vi på en glittrande poncho som passar perfekt att sticka till vinterns festligheter! Med glitterfärger i Lady och Tindra får du ett effektfullt plagg som garanterat gör dig till festens höjdpunkt 

Nyårsponcho

GarnLady glitterfärger ( 97% Akryl, 3% Polyester. Nystan ca 50 g = 125 m), Tindra (100% Polyester. Nystan ca 50 g = 90 m)
Masktäthet: ca 13 m på st 7 mm = 10 cm
Garnalternativ: Garngrupp 4 och 0 (OBS! Garnåtgång och form kan variera vid byte av garn)
Storlek-dam: ca 70 x 40 cm
Garnåtgång: ca 250 g av fg 1 (44940) och ca 600 g av fg 2 (61201)
Stickor: 7 mm, 80 cm
Idé: Järbo Garn
Design och text: Soolorado/Sanna Mård Castman
E-post: patterns@jarbo.se

Storleksguide

Rörelsevidden på plagg i våra stickbeskrivningar varierar beroende på plaggtyp och form. För att hitta rätt storlek rekommenderar vi att du först mäter alla mått direkt på kroppen. Därefter bestämmer du själv hur mycket rörelsevidd du vill ha.

Tips och råd

  • För att undvika frågetecken: Tänk på att läsa igenom beskrivningarna noga innan Du påbörjar ditt arbete.
  • Markera med en färgad penna den storlek Du stickar så är det lättare att följa beskrivningstexten.
  • Sticka alltid en provlapp: Vi rekommenderar att du stickar en provlapp som är ca 12 x 12 cm för att se att du håller den angivna masktätheten. Eller anpassa grovleken på stickor så att masktätheten stämmer.
  • Byte till nytt nystan: Knyt aldrig ihop två garnändar. Repa istället upp de två garnändar som ska sammanfogas ca 8 cm och lägg dem omlott. Sno garnändarna löst om varandra och fortsätt sticka. De flesta föredrar att börja på ett nytt nystan genom att dra ut garnet inifrån nystanet.
  • Om Du stickar efter ett diagram med många rader: Det underlättar att följa med i diagrammet om Du sätter en linjal eller papper längs med den rad du stickar.

Förkortningar

arb=arbetet, avigs=avigsidan, m=maska/maskor, rest=resten, räts=rätsidan, rätst=rätstickning, slätst=slätstickning, st=sticka/stickor, v=varv

Ponchon

Plagget stickas i 2 delar som sedan sys ihop enl skiss. Plagget stickas i dubbelt garn.
Del A: Lägg på st 7 mm med 2 trådar av fg 2 upp 52 m och sticka rätst i ca 3 cm. Första och sista v = räts. Byt och sticka med en tråd av fg 1 och en tråd av fg 2 rest av arb. Sticka slätst innanför 5 m i varje sida som stickas i rätst. När arb mäter ca 69 cm , sticka 1 rätt v från avigs och maska av rätt.
Del B: Stickas lika del A.
Sy ihop delarna enl skiss. OBS! Kortsidor med kanter som är stickade med enbart fg 2 i 3 cm ska inte sys ihop mot någon långsida.Nu återstår bara att önska ett Gott Nytt Stickår till er allihopa!

© 2024 Eddna