Läser in...

Idag har vi den stora äran att presentera en ny gästbloggare och designer här på vår blogg – den virkande höjdhopparen och blivande journalisten Vendela Wikström!

Jag heter Vendela Wikström, är en glad och kreativ tjej på 19 år (född 96) som kommer ifrån en pytteliten by belägen drygt två mil utanför Härnösand. Numera är jag bosatt i Umeå där jag studerar mitt första år på journalistprogrammet. Innan jag började på universitetet gick jag på riksfriidrottsgymnasiet här i Umeå och tack vare idrottshögskolan kan jag parallellt med studierna fortsätta min elitsatsning på att bli så bra som möjligt på höjdhopp.

När jag inte studerar eller friidrottar älskar jag att vara ute i naturen, fotografera och pyssla. Det var min mormor som lärde mig virka när jag var nio år, och sedan dess har jag bara fortsatt på egen hand och experimenterat fram olika figurer. Till en början följde jag mönster, men insåg ganska snart att jag fann det mycket roligare och mer utmanande att hitta på egna. För att få inspiration brukar jag titta runt på Pinterest, jag kan sitta i timmar och förundras över hur fina saker man kan skapa med bara lite garn och en virknål.

För mig har virkningen blivit ett sätt att koppla av. Eftersom jag tränar väldigt mycket, är det viktigt att vila ordentligt mellan passen så att kroppen hinner återhämta sig. För en person som jag som alltid har en massa spring i benen, är virkningen ett perfekt sätt att låta kroppen ladda om inför nästa träningspass, och samtidigt ha en kul sysselsättning under tiden.

När jag virkar hittar jag på mönstren själv och låter figuren formas på vägen, utan att egentligen ha bestämt i förväg hur slutresultatet ska bli. Jag vill att mina figurer ska göra människor glada, och inspirera andra till att prova att virka själva, eftersom det är så himla kul och dessutom väldigt enkelt om man bara har lite tålamod. Något jag fokuserar mycket på när jag virkar, är figurens personlighet. Jag vill att den ska ha en utstrålning som skiljer den från de andra figurerna och gör den till en egen individ. Jag skapar ansiktsdragen utefter vilka egenskaper jag vill lyfta fram hos figuren och på så sätt får den liv.

Avslutningsvis vill jag bara säga att jag ser mycket fram emot att få dela med mig av mina glädjespridare till er. Jag hoppas ni tycker detta ska bli lika kul som jag gör!


 

Vi tackar Vendela för hennes fina presentation! Hennes första mönster kommer att publiceras här på bloggen senare under dagen. I väntan på detta vill vi tipsa er om att spana in hennes blogg: http://vendelalla.blogg.se/. Där kan ni få en liten inblick i hur det är att vara en elitsatsande höjdhoppare, blivande journalist och virkfantast – allt på samma gång!

 

 

© 2024 Eddna