Läser in...

Tulpaner är en sann vårlyx! Eller hur? Därför har jag tagit fram en beskrivning på en virkad tulpanbukett. Visst vore väl det tjusigt?

Kunde just tro det… Ja, men då virkar vi då!

Tulpan

Material: Soft Cotton i rosa, ljuslila och lila (eller någon annan vacker tulpanfärg som du gillar) och så ljusgrönt till stjälkarna.

Virknål nr 3,5.

Tillbehör: Ståltråd, stoppvadd och stoppnål.

Blomma:

Gör en magisk ring.

Varv 1: Virka 6 fm i ringen.

Varv 2: 2 fm i varje fm = 12 fm

Varv 3-5: 1 fm i varje m varvet runt.

Varv 6: *1 fm, 2 fm i nästa m* upprepa från *-* varvet runt = 18 m

Varv 7: *2 fm, 2 fm i nästa m* upprepa från *-* varvet runt = 24 m

Avsluta med 1 sm, ta av garnet och dra igenom tråden.Fyll tulpanen med stoppvadd och sy ihop den så här:Stjälk
:

Mät upp en ståltråd på ca 20 cm. Virka fm runt ståltråden till ca 15 cm av tråden är täckt. Ta av garnet och dra igenom.Stick in ståltråden i tulpanen och fäst den lösa tråden inuti blomman så här:Vik ståltråden dubbel längst ned och stick in den i det virkade så att den döljs. Fäst den lösa tråden.

Om du vill kan du också virka blad genom att använda samma teknik som för stjälken. Klipp av en bit ståltråd (ca 15 cm lång). Virka fm om ståltråden. När bladet har nått önskad längd vänder du tillbaka och virkar 2 sm, ca 10 fm, valfritt antal stolpar till du tycker bladet är lagom långt, 1 fm, 1 sm. Ta av garnet och dra igenom garnet. Fäst lösa trådar och vik in ståltråden i ändarna.

Det tar ca 15 minuter att tillverka en tulpan – så om du virkar på flitigt under en kväll kan du göra en hel bukett! Kanske något att ställa på påskbordet?

Visa oss gärna med en bild på Facebook eller Instagram, vilka färger just du väljer!

Glad Påsk, önskar Maja!

© 2024 Eddna