Läser in...Är du en sådan som jag, som gillar miniatyrpyssel och vinternostalgi? Då vill jag varmt välkomna dig in i lucka nummer 2:s förtrollade värld!

Dagens lucka innehåller en enkel garnpysselidé, som hela familjen kan samlas kring. Med hjälp av pompoms bygger vi ett vinterlandskap som minner om en krispig vinterdag i skogsbrynet. Nästan som en sådan där snöglob, du vet!

Du behöver: Pompom-makare i olika storlekar, garn i vita/silvriga nyanser (jag använde Ulla, Järbo 8/4 och Miniakryl Metallic), gnistrande knappar eller paljetter, knappnålar i fina färger och söta plastdjur ( – min kronhjortsfamilj kommer från den anrika firman Schleisch, och säljs i de flesta leksaksaffärer).Gör så här: Börja med att besöka vår pedagogiska bildbeskrivning av hur du använder en pompom-makare. Tillverka ”snöbollar” (pompoms) i olika storlekar och nyanser.

Gör en eller fler granar, genom att utgå från en stor garnboll, och sedan formklippa den som en gran. Sätt sedan ”julkulor” i granen i form av olikfärgade knappnålar som sticks in i garnbollen.

Placera ut plastdjuren, de olika ”snöbollarna” och ”julgranarna” på ett bord eller en bricka. Dekorera med knappar eller paljetter. Vill du ge illusionen av en frusen sjö kan du lägga dit en spegel som tittar fram under snöbollarna. Du kan också komplettera tablån med material från naturen (så som fina kvistar eller stenar) samt batteriljus eller ljusslingor. Endast fantasin sätter gränserna!© 2024 Eddna