Läser in...Den här hösten hälsar vi en boliviansk nyhet välkommen i garnsortimentet – LLAMA SILK!

Kvaliteten består av mjuk och värmande llama-ull i kombination med mullbärssilke. En spännande blandning som ger ett sammetslent garn med en lyster och glans som är svår att överträffa!

När jag (Maja) fick glädjen att provsticka garnet var det dock färgskalan som gjorde allra störst intryck på mig! Llama Silk kommer i en dämpad mjuk och naturlig palett som verkligen träffar mitt i prick, när det gäller mina färgpreferenser.

Jag har redan påbörjat en design i Llama Silk, och nedan följer några bilder som visar hur den stegvis växer fram:Eftersom färgerna är så ljuvliga valde jag att lägga in ett flerfärgsstickat parti där tre olika nyanser kombineras. På bilden ovan syns provlapp och grovskiss. Jag gör alltså en kofta med flerfärgsstickat ok. Provlappen är viktig för att jag ska kunna beräkna plaggets mått utifrån masktätheten. Den ger mig också möjlighet att prova det flerfärgsmönster som jag tidigare skissat fram.

Den kofta jag jobbar på stickas i ett stycke uppifrån och ned. Här ser ni starten på oket:Linjal och måttband finns alltid i närheten när jag jobbar, samt anteckningsblock förstås.

Den vackra mässingsmarkören (från Knitpro), sitter på plats för att markera mitt bak vilket underlättar för mig när jag vill kontrollera att ökningarna fördelas jämnt över oket.Här har jag börjat sticka det flerfärgsmönstrade partiet. Jag använder mig av färgerna 12209, 12211 och 12214. När man ska kombinera färger är det tacksamt att utgå från ett motiv med en färgställning man tycker om, och sedan översätta nyanserna till garn.

Llama Silk är underbart att arbeta med och det ger en tunn men tät struktur som jag gillar. Jag stickar koftan på sticka 3 mm och resårkanterna med 2,5 mm. Rundstickan är Knitpro:s ”Zing” – en personlig favorit. Varje storlek har sin egen färg – och i detta fall föll det sig till och med så att stickan matchar min stickning. Alltid härligt när sådant händer!;)

Vill du följa fortsättningen på min designresa? Då är du varmt välkommen att titta in på mitt instagramkonto: @majasmanufaktur

Varma stickhälsningar från Maja

© 2023 Eddna