Läser in...

Stickning är allt lite av en materialsport – eller hur? Det är roligt att använda sig av redskap som passar ens eget handlag och som sätter guldkant på handarbetandet!

Under de senaste månaderna har jag bekantat mig med de fyrkantiga stickorna Cubics från KnitPro. Dessa finns att få både som vanliga raka stickor, strumpstickor och rundstickor i metall eller trä.

Minns att jag hajade till första gången jag såg sådana här kvadratiska stickor – blev nyfiken och ville prova… Efter att ha använt mig av samtliga modeller, både i trä och metall måste jag säga att jag är mycket förtjust! Den kvadratiska formen ger att bra grepp och stickorna vilar skönt i handen – något som är viktigt för en sådan som jag, som stickar kopiöst mycket!

En kvadratisk sticka ligger stadigare i handen och kan av den anledningen upplevas som mer ergonomisk än en rund sticka. För personer med ledbesvär kan dessa stickor därför vara ett bra alternativ. Det är också lättare att få en fastare stickning om du stickar med en fyrkantig sticka – något som kan vara praktiskt för dig som normalt stickar löst.

Finns det fler som har erfarenhet av att sticka med kvadratiska stickor? Vad tycker du i så fall om det?

© 2023 Eddna