Läser in...

Internationella garngrupper

Vi använder oss av den internationella standarden för att gruppera garn med liknande tjocklek och masktäthet. Nedan ser ni hela Eddnas sortiment indelat efter dessa grupper.

Garner som är i samma garngrupp kan ofta ersättas av varandra, men glöm inte att garnåtgången och utseendet på plagget kan variera om du byter garn. Gör alltid en provlapp!

Att tänka på när du byter garn

Det går bra att byta garn (och färger, givetvis!) från det som anges i ett mönster till ett annat. Det viktiga när du byter garn är att du har samma masktäthet som anges i mönstret. Glöm vad som står som rekommenderad sticka eller virknål och masktäthetsrekommendationen på banderollen - det är ditt eget handlag som bestämmer vilken sticka eller virknål du ska ha till just ditt valda mönster.

Om mönstret anger 20 maskor på 10 cm ska du få till just den masktätheten med ditt garnalternativ. Sticka eller virka en provlapp och mät: Hur många maskor har jag på mina 10 cm? Har du för många maskor: Använd en grövre sticka eller virknål. Har du för få maskor? Använd en tunnare sticka eller virknål.

Masktätheten avgör plaggets färdiga mått med matematisk exakthet. Har du samma masktäthet som i mönstret, oavsett vilket garn du använder, så kommer plagget att få rätt mått.

 1. Hoooked Zpagetti
  90 % återvunnen bomull, 10 % övriga fibrer
  Denna produkt ger: 153 poäng
  Pris från 153 kr
 1. Hoooked Ribbon XL
  80 % återvunnen bomull, 20 % övriga fibrer
  Denna produkt ger: 153 poäng
  Pris från 153 kr

Betalningsalternativ

© 2023 Eddna