Läser in...

Idag möter vi en superinspirerande person som tagit virkvärlden med storm. Hon driver bl.a. en inspirationsblogg där hon bjuder på massvis roliga och vackra DIY-projekt. Dessutom har hon en egen webbshop där du kan köpa allt material du behöver för att kunna följa hennes mönster. Vi säger hej och välkommen till Åsa ”BautaWitch” Bautovic:

Berätta lite om dig själv!
Jag är en marknadsförare som sadlat om i mitten av livet och numera jobbar med min stora passion och hobby – virkning och garn. Jag driver inspirationsbloggen BautaWitch.se (vilket är en ordlek på mitt efternamn), som är en DIY-blogg med tyngdpunkt på virkning och en webbshop, där jag erbjuder det garn och tillbehör som man behöver för att göra mina designs och de mönster som jag delar i min blogg.

Hur började ditt intresse för handarbete?
Tidigt. Redan på lekis även om det då kanske kallades för pyssel. Jag har alltid tyckt om att skapa med mina händer.

Vilket är ditt bästa virkminne?
Det är när min första bästis lärde mig att virka. Långa ormar av luftmaskor som vi använde till taband. När hon sedan lärde mig att vända öppnades ju en helt ny värld. I flera år virkade vi sedan kläder till våra leksakstroll som vi köpte för pengar vi tjänat på att sälja jultidningar.

Har du något tips till folk som funderar på att bli designer?
Tro på dina idéer och var inte främmande för att repa, repa och repa tills du blir nöjd med din design!

I mitt fall blev jag egentligen designer av en slump. Jag har själv alltid haft noll tålamod och svårt för att följa skrivna mönster. Så jag började tidigt (som tonåring) att både virka och sticka på fri hand. När jag sedan startade min blogg för 2,5 år sedan och intresset för mina alster blev allt större, började jag göra egna mönster på ett sådant sätt som jag själv hade önskat dem – med foton som tar en igenom mönstret ”step by step”.

Var hittar du inspiration till din design?
Svårt att säga. Överallt. Idéerna bara bubblar ur mig. Det låter säkert litet fånigt men jag tror min glädje är så stor över att kunna jobba heltid med min hobby att min hjärna hela tiden fylls av idéer och lust till att skapa.

Att min inspirationsblogg har väckt så stort intresse hos både garnleverantörer och duktiga virkerskor världen över ger mig ett gott självförtroende, mod och drivkraft att fortsätta skapa ny design och nya mönster.

Vilken är din favoritkvalité att arbeta med?
Hoooked’s grova återvinningsgarner men även ett tunnare 100% bomullsgarn. Lyckas jag blanda dem i ett projekt är jag som lyckligast! Jag älskar kontrasten.

Vilka trender ser du inom DIY-världen?
Svår fråga. På mitt håll försöker jag inspirera och  göra virkning till något litet mer modernt och i tiden. Det är inte alls bara gamla gummor som virkar dukar och grytlappar som många tror. Jag har läsare i alla åldrar och i min blogg hittar man allt från väskor, till lysande mattor och mössor med häng.

Vad blir det för projekt härnäst?
Kikar man runt i klädesbutikerna just nu hänger det stickade och virkade plagg i pälsgarn överallt. Jag virkar och repar därför som bäst på ett projekt där jag blandar pälsgarnet Tindra och återvinningsgarnet Hoooked Ribbon XL. En spännande kontrast av material.

Men jag har ett flertal andra projekt på gång samtidigt så vi får se vilket jag släpper först i bloggen…

Avslutningsvis, vill du tipsa om något av dina mönster?
Många med mig tycker om att ha sina garner framme mest hela tiden och därför har jag virkat mig en snygg garnkorg i återvinningsgarnet Hoooked Zpagetti. Korgen har den där kontrasten som jag nämnde. Det litet ruffa garnet virkat i ett spetsliknande mönster. Och den är snygg nog att stå framme i vilket vardagsrum som helst!

 

Klicka här för att komma till en gratis beskrivning på BautaWitch’s virkade garnkorg >

_________________________________________________________________________________________________

Vi vill tacka Åsa för hennes medverkan, och uppmanar er alla att ta er in på hennes blogg. Inspirationsgarantin ligger verkligen på 100%! Om ni hittar något ni gillar kan ni alltid gå in på den tillhörande webbshoppen. Som en liten avslutning bjuder Åsa på ett härligt kollage med bilder på några av alla de underbara DIY-projekt som du kan hitta på BautaWitch.se!

© 2024 Eddna