Läser in...


Vad tar du med dig när du går på stickcafé, virkar under tågresan eller bilstickar på semestertrippen?

Vilka redskap och tillbehör är det som du helt enkelt inte klarar du dig inte utan när du ska handarbeta? Det är jag nyfiken på!

Därför tänkte jag så här: Om jag visar er vilka pinaler som finns i min väska och som jag alltså ständigt bär med mig – så kanske ni vill visa mig innehållet i era väskor sedan? Verkar det som en god idé? Då kör vi! :)

Här är mina ”bästa vänner”:

Så några ord om hur och när jag använder de olika sakerna:

Jag har nästan alltid en eller ett par uppsättningar strumpstickor med mig. De tar liten plats och jag använder dem när jag vill sticka provlappar och testa nya mönsteridéer. Just dessa är röda och fina och ingår i Järbo Garns eget sortiment av stickor och tillbehör.

Järbo Garns mininystan (finns i bomull och akryl) använder jag på samma vis – när jag vill prova nya tekniker och idéer! Perfekt att alltid ha ett par små nystan i väskan om behov skulle uppstå… Det rosa på bilden är av sorten Mini Akryl Metallic.

Ett mått för stickor kan jag inte vara utan! Det är bland annat toppen att ha med sig om man springer på fina stickor på loppis och vill mäta storleken, eller om man har omärkta strumpstickor i byrålådan som behöver sorteras! Det runda på bilden kommer från KnitPro och kan förses med ett band så att man kan hänga det om halsen. Från KnitPro kommer också de söta stickmarkörerna av glaspärlor. Toppen att ta till när man exempelvis stickar eller virkar runt och vill markera varvets början!

En vass handarbetssax är förstås ett måste precis som ett måttbandStoppnålar för att fästa trådar är ju också omöjligt att klara sig utan. Jag förvarar mina i ett filtklätt nålbrev som jag sydde för några år sedan. Sedan har jag knappnålar i en liten virkad nåldyna i form av en jordgubbe. Jordgubben är virkad i Soft Cotton och kommer från mönstersamlingen ”Frukter till barnens dessertbord”. Om man vill hålla knappnålarna skarpa är det bra att fylla sin nåldyna med riskorn – snarare än vadd!

Sedan tycker jag att det är fiffigt att ha ett par virknålar med mig också, och eftersom jag virkar så mycket är jag noga med att de ska ha ett skönt och ergonomiskt grepp. Den rosa är ny från KnitPro och verkar fantastiskt skön!

Och nu: Upp till bevis! Vad har du i din?

Vill du vara med? Gör så här: Ta en bild på innehållet och posta bilden på Instagram eller Facebook med taggarna #jarbogarn och #mingarnvaska.

Vi kommer sedan att publicera samtliga bilder i ett inlägg här på bloggen! Lycka till med fotograferandet!

Psst.. dela gärna detta inlägg till alla dina garnvänner :)

© 2024 Eddna