Läser in...

Här står jag med famnen full av kärle… nej jag menar GARN! Ett stort knippe färgsprakande, höstfina nyanser som man vill sätta stickorna i så fort man ser dem! I alla fall jag…  Skulle gladeligen släppa allt jag har för händer och fortare än kvickt sticka mig en komplett höstgarderob i dessa nyanser. Sedan skulle jag strosa fram längs lövtäckta gator och leva min höstdröm! I en lavendelblå långkofta med duffelknappar, eller kanske med mossgröna benvärmare, eller i en lång, fluffig roströd halsduk… Ja, ni förstår nog hur fint det skulle bli!

När jag ändå var i farten skulle jag ta mig en tur till Paris också, och besöka minst hälften av stadens små caféer iklädd en lejongul spetsstickad höstjumper…Och innan ni visste ordet av så skulle jag stå högst upp i Eiffeltornet i en blekrosa klänning med matchande basker och blicka ut över världsstaden!Garnet jag svärmar för heter Alpacka Solo – och nystanen som jag famnar så ömt är höstens nya färger. Om du inte tidigare bekantat dig med Alpacka Solo så är det Järbo Garns finfina alpackagarn!

Färgerna som ingår i den nya paletten är mer dämpade än de som funnits tidigare, med en liten melering som ger liv åt det stickade. Det gör att även en slätstickad yta får ett vackert djup. Det var just det som gjorde mig lite extra garn-kär!

Jag fick lyckligtvis gå loss på dessa skönheter till nystan, redan för ett par månader sedan… Min första provlapp såg ut så här. Ett experiment som gick ut på att pusselsticka ihop samtliga nyanser. Provlappen blev lite som en världskarta i färgen – eller hur? Så kanske är detta verkligen ett garn för globetrotters?

 

Sedan kanske ni minns att jag designade en poncho till Amelia Höst i just detta garn? Tidningen finns i butik hela hösten, så om någon är sugen på att sticka dig ett värmande plagg i Alpacka Solo är det ett bra tips!

Dessutom visade jag ju ett par flätstickade benvärmare som jag skapat här på bloggen för ett par veckor sedan, som också stickas i Alpacka Solo.Så där – nu när jag fått lätta mitt hjärta och dela med mig av min nya garn-kärlek, så hoppas jag att ni också ska få glädje av Alpacka Solo i höstskrud!

Mycken garnlycka önskar Maja!

© 2024 Eddna