Läser in...Idag kastar vi loss en alldeles underbar liten följetong här på bloggen – nämligen en GARNUTMANING som kommer att pågå under 4 veckor!

Vår garnutmaning går ut på att tänka till lite extra kring ett visst område, och sedan skapa något av garn utifrån det temat. Här gäller det verkligen att tänka fritt och kreativt, för vi tänker inte komma med några pekpinnar! Varje vecka kommer vi att bjuda på ett nytt tema som ni sedan får skapa utifrån. För att göra det extra spännande lägger vi dessutom in ett tävlingsmoment där de tre mest kreativa bidragen från varje vecka belönas med fina priser som valts ut av mig och Linda!

För att vara med i garnutmaningen är det bara att du fotar ditt bidrag och lägger upp det på Instagram under hashtaggen #garnutmaning eller på vår Facebook-sida i tävlingsinlägget som ligger längst upp. Du kan även maila in ditt bidrag till blogg@jarbo.se. Varje veckotävling pågår från det att veckans tema publicerats fram till söndag kl. 23.59 samma vecka. Vinnarna publiceras sen i alla våra kanaler dagen efter!

Första veckans tema är…. INRED MED GARN!

Vi hoppas att ni antar vår utmaning genom att bidra med vackra och spännande handarbetsalster! Den här veckan är ni nämligen med och tävlar om fem nystan av lin- och bomullsgarnet Lina i min älsklingsfärg lavendelblå, tillsammans med en virknål i matchande storlek! På så vis kan ni exempelvis virka mina somriga blomsterrutor från förra året:En annan sak som utmärker vår följetong är att Linda och jag (Maja) kommer att turas om att bjuda på ett mönster per vecka, som faller in under temat.

Själv ville jag ta chansen att servera er en virkad hyllremsa – någonting som verkligen passar in i dessa sommarstugetider! Förresten – sommarstuga… Inte behöver du ha en sådan för att virka hyllremsor! Kanske vill du förvandla din lilla lägenhet till ett somrigt krypin? Jag tänker rutiga bomullsgardiner, öppna kökshyllor med rosiga kaffekoppar och vackra kryddburkar av porslin… Bara att fatta virknålen och sätta fart!VIRKAD HYLLREMSA

MaterialSoft Cotton, virknål nr 4.

Virka en kedja av 79 lm. (OBS! Mönstret är delbart med 4 m + 1 m, 4 m motsvarar ca 3 cm färdig hyllremsa)

Varv 1: 1 lm (vändmaska), 79 fm, vänd.

Varv 2: 4 lm (= Första stolpen + 1 lm), gör 1 st i 7 m från nålen, *1 lm, hoppa över 1 m, 1 st i följande m*, upprepa från *-* varvet ut, vänd.

Varv 3: 3 lm, 3 st i samma m, hoppa över 3 m, 1 fm i följande m, *3 lm, 3 st i samma maska, hoppa över 3 m, 1 fm i följande m*, upprepa från *-* varvet ut.

Ta av garnet, dra igenom och fäst lösa trådar.Sedan är det bara att fästa din hyllremsa längs med hyllkanten!Utöver detta kommer vi bjuda på mer inspiration under veckorna som kommer. Håll utkik här på bloggen och i våra sociala medier! Nu är det bara att plocka fram garn, så önskar vi dig ett stort.. LYCKA TILL!!


© 2024 Eddna