Läser in...

I min (Majas) bok Sticka svenska mönster finns mönster på armvärmarna FLORA. Jag skrev detta mönster för garnet ULLA som nu har utgått ur Järbo Garns sortiment.

Eftersom FLORA går att ladda ner gratis HÄR hos Drömhem och Trädgård, tyckte jag att det kändes roligt att prova ut ett nytt garnalternativ. Jag fastnade för det underbara garnet Alegria Grande, som seglat upp som en ny favorit för mig under den senaste månaden. Dels känns det alltid lika gott i själen, att sticka med Manos del Uruguays Fairtrade-märkta garner, och dels föll jag pladask för färgskalan och den följsamma strukturen som garnet ger.

Nu har jag alltså stickat upp en ny variant av FLORA i färgerna naturvit (14226), grå (14215) och senapsgul (14218).

Som ni ser har jag också lekt lite med diagrammen, och valt att kombinera två mönsterfärger, istället för att använda mig av tre olika. Det går fint att göra som man vill med den saken, men det är alltid roligt att skapa nya varianter när man stickar samma mönster flera gånger, tycker jag. Hoppas du hittar någon färgkombination som du gillar!

P.S. FLORA är ett tacksamt mönster att börja med, för dig som inte stickat så mycket flerfärgsstickning tidigare! Här hittar du ett gäng av Majas tekniktips om du är sugen på att sätta fart med det.

© 2024 Eddna