Läser in...

Virka enkel och snygg väska i Zpagetti

Har ni sett hur mycket virkat det finns ute i butikerna nu? Speciellt ser vi grova, små väskor! Och den snyggaste och enklaste gör du förstås själv. För denna vecka behöver du inte ens kunna virka - hela mönstret finns som video och är anpassat för dig som inte tidigare virkat. Varför inte virka en hel väskkollektion i olika färger? 

Ravioli, som vi döpt modellen till, blir lika fin enfärgad som i de printfärgade Zpagettisarna. Visste du att Zpagetti tillverkas i Portugal av rester från textilindustrin? Hållbart och sjukt snyggt.

Använd gärna hashtag #eddnaravioli när du lägger ut bilder eller filmer på din väska!

ravioli10_kopiera

Så virkar du väskan

Titta på filmen för att se hur du virkar väskan från start till slut.
Alla tekniska moment som du behöver kunna visas också i filmen.
Enkelt, trendigt och KUL!

Du behöver: En rulle Zpagetti (räcker till två väskor), virknål 12 mm, nål med stort öga och en sax.

Videon finns också på TikTok (engelsk text)

...Och för dig som föredrar text

Börja här

1. Virka 25 luftmaskor (virknål 12 mm)
2. Virka en stolpe den andra maskan (alltid andra maskan) från virknålen räknat. Fortsätt med stolpar i varje maska till sista maskan. Virka 3 luftmaskor, vänd. 
3. Virka 7 stolpar, sedan 5 luftmaskor. Räkna maskorna från slutet av raden och virka stolpar i de 7 sista. Nu har du gjort själva handtaget! Virka 3 luftmaskor, vänd. Nu har du 19 maskor.
4. Virka 19 stolpar, 3 luftmaskor, vänd. 
Virka totalt 8 varv.

Montering
Virka ihop tre av väskans sidor (de utan handtag) med smygmaskor. Fäst trådarna.

Handtag
Klipp av 3 trådar, ca 5 meter långa. Vik dem dubbelt och fäst runt något (tex ett dörrhandtag) så att du kan spänna och fläta bekvämt. Gör en knut. Nu har du sex trådar. Gör en fiskbensfläta som mäter ca 110 cm i stretchat tillstånd. Lämna ca 20 cm. Dra igenom hälften av trådarna som är kvar (3 +3) genom hörnet på väskan inifrån. Gör en hård knut över alla sex trådarna på utsidan. Upprepa på andra sidan. Frisera fransarna lite med en sax. Färdig!


© 2024 Eddna