Läser in...

Detta mönster publicerades ursprungligen på Crochet Millans blogg. Vi vill rikta ett stort tack till Camilla för att vi även får dela med oss av det här. Så, glöm inte att gå in på https://crochetmillan.com/ för massvis av inspiration!

Hej allihopa, Camilla här!

Våren är här!…. Dagarna är ljusare och längre man mår så bra, man finner ny inspiration av naturen som blommar ut. Jag har virkat mig en pläd i ljusa våriga härliga färger, det är rätt skönt att sitta att virka rutor, man behöver inte tänka så mycket på vad man virkar, utan kan ha tankarna någon helt annanstans, nackdelen kan ju dock vara alla trådar som man behöver fästa, så därför valde jag att virka en ruta med fler färger medans den andra fick nöja sig med endast 3 färger, några trådar mindre att fästa… 

Garnet som jag har använt mig utav till denna pläden är Nova och virknål 3,0. Totalt virkade jag 96 rutor, monterade dom 8×12 rader, storleken på pläden blev ca: 1,20×2,00m inklusive bården. Garnåtgången blev 1160g, 3 nystan gick åt bara till bården.

VIRKFÖRKLARINGAR

lm=luftmaska.
lmb=luftmask båge.
sm=smygmaska.
fm=fastmaska.
hst=halvstolpe.
st=stolpe.
st tills.=stolpar tillsammans.

BLOMRUTA

1. 8fm i en magisk ring, avsluta varvet med 1sm i första fm.
2. *3st tills. i fm, 2lm* upprepa *__* varvet runt (8grupper) avsluta varvet med 1sm i toppen av första st-gruppen, tag av garnet och byt färg.
3. Börja i en lmb. *( 3st tills. 3lm 3st tills.) i samma lmb (=hörnet) 2lm, 3st om nästa lmb, 2lm* upprepa *__* varvet runt, avsluta varvet med 1sm i toppen av första st-gruppen, tag av garnet och byt färg.
4. Börja i ett hörn. *(3st tills. 3lm 3st tills.) i samma lmb (=hörnet) 2lm, 2st om nästa lmb, 1st i var och en kommande st, 2st om lmb, 2lm* upprepa *__* varvet runt, avsluta varvet med en sm i toppen av första st-gruppen.
5. Upprepa v4 tills du har den storleken på rutan som du önskar.

Förslag till ihop virkning utav rutorna hittar ni Här.

När jag hade virkat ihop alla mina rutor, virkade jag en bård runt om….så här virkade jag min bård:
V1-3. Börja i ett hörn. *(1st 1lm 1st 3lm 1st 1lm 1st) om samma lmb (=hörnet) virka sedan ( 1st 1lm 1st ) mellan varje st-grupp fram till nästa hörn* upprepa *__* varvet runt, avsluta varvet med en sm i första st.

V4. Om varje lmb mellan st-grupperna virkas 1fm, därefter 4lm 1 fm i nästa lmb 4lm osv….om varje hörn lmb virkas det (1st 5lm 1st )

V5. Om varje lmb i hörnen virkas det: (3fm 3lm 3fm)
Om lmb på sidorna virkas det: (2fm 2lm 2fm)

 

 

 

© 2024 Eddna