Läser in...

Idag bjuder vi på en lite annorlunda beskrivning här på vår blogg, nämligen hur du bygger ditt eget babygym! Instruktioner och bilder står Hanna Vestin för. Mycket nöje!

Hej, Hanna här!

För att bygga mitt babygym behöver du:

  • 4st trälister
  • 1 rundstav på 22cm, cirka 50cm lång
  • Träplugg
  • Sandpapper
  • Borr
  • Läderband

Börja med att kapa till trälisterna,  mina är 60cm långa. Mät och markera sedan ut vart rundstaven ska sitta, ungefär 15cm ner. Jag använde en pelarborr men det går lika bra med skruvdragare och en hållborr i samma storlek som rundstaven.

 

Ta sandpapper och slipa till kanterna och hålen så allt känns lent. Sätt ihop delarna och bestäm hur mycket av rundstaven som ska sticka ut på sidorna.

 

Bestäm hur brett du vill ha mellan listerna, ju bredare, desto lägre babygym. När måttet är bestämt är det dags att göra hål för läderbandet, jag valde ungefär i mitten på listen. Slipa till om det behövs annars är det bara att trä in banden och knyta.

 

För att få till rätt vinkel på benen ställer du babygymmet på en plan yta med benen utfällda och läderbanden spända. Lägg sedan ett vattenpass eller tunn bräda längst med kortsidan och rita streck på benen, gör lika på andra sidan och såga bort det längst ner på benen. Nu har du perfekt vinkel mot golvet.

 

För att babygymmet inte ska glida isär eller lossna från rundstaven, fäste jag konstruktionen med en träplugg på varje sida, i listen som sitter ytterst. Jag använde skruvdragaren och borrade ett hål genom listen och en bra bit in i rundstaven, där jag slutligen satt i en träplugg. Det håller listerna på plats och babygymmet blir stadigt.

Nu fattas bara några fina virkade figurer! Vill man kan man borra hål i rundstaven där figurerna ska sitta annars går det lika bra att knyta runt rundstaven!

Lycka till!


Vi säger stort tack till Hanna för fina instruktioner! Gratis mönster till de virkade figurerna hittar du också här på vår hemsida. Klicka bara på bilden nedan för att komma dit:

 

 

© 2024 Eddna