Läser in...
bild2-bruket

Bruk - 22 mönster från Järbo

I kollektionen Bruk söker Järbo sina rötter i slumrande bruksorter och nedlagda fabriker. I höstens kollektion möter vi det råa och rustika - det sirliga och silkiga. Folkoristiska mönster samsas med stilrena solitärer och spännande strukturer. Mjukt träffar hårt, då material som skimrande silke och mjuk lamaull står sida vid sida med rustik svensk ull och slitstarkt raggsocksgarn. Plaggen ska kunna brukas länge, både estetiskt och materialmässigt. Upptäck en gömd värld tillsammans med Järbo! 

bruk-hero-2

Tips & råd

Masktäthet: Sticka eller virka alltid en provlapp enligt rekommendationen. Stämmer det inte med masktätheten som anges, prova med tunnare eller grövre stickor eller virknål. Om masktätheten inte stämmer kan resultatet få fel mått och form.

Markera storleken du stickar eller virkar så är det lättare att följa beskrivningstexten.
Diagram: Det underlättar att följa med i diagrammet om du sätter en linjal längs med den rad du stickar eller virkar.

Rörelsevidden på plaggen i våra mönster varierar beroende på plaggets tyoch form. För att hitta rätt storlek rekommenderar vi att du först mäter direkt på kroppen. Därefter bestämmer du själv storleken på plagget beroende på hur mycket rörelsevidd du vill att plagget ska ha. Plaggskisser visar plaggets mått.

Blockning och tvättning: Garn kan färga av sig när det ligger fuktigt en längre stund. Var extra varsam vid blockning och tvättning av plagg med starka kontrastfärger. Fukta arbetet, krama försiktigt ur eventuellt överskottsvatten i en hoprullad handduk. Plantorka och spänn ut det efter angivna mått.

© 2024 Eddna