Läser in...

Utan garn blir det svårt att sticka tillsammans

Vi hade som ni vet planerat att ordna en knit-along för koftan Maja som lanserades i november. Som ni säkert har märkt är det väldigt tomt i många butikers hyllor där våra isländska garner borde ha legat. En ökad efterfrågan av Ìstex garner under förra året samt problem kopplade till pandemin har gjort att vi inte kunnat få hem garn från Island i den takt eller omfattning som vi önskat.

Vi hade en förhoppning om att det skulle se ljusare ut nu i början av 2021, men tyvärr har vi nu en situation där vi fortfarande har väldigt lite garn i lager. Det lilla vi får hem fördelas över våra hundratals återförsäljare, men det räcker helt enkelt inte till tusentals KAL-deltagare.
För att en KAL ska kunna genomföras och vara lustfylld och rolig för både stickare och butiker krävs det förstås att vi har garn att sticka med i de färger vi tänkt oss, och att deltagarna ska kunna välja och vraka i sin favoritbutik. Vi vill inte att det ska vara otillgängligt eller orättvist för varken stickare eller butiker.

Därför har vi med tunga hjärtan bestämt oss för att inte arrangera någon KAL i vanlig mening med blogginlägg.

Däremot finns mönstret såklart gratis för alla att ladda ner, och facebookgruppen är öppen för dig som vill ställa frågor, visa din kofta eller fundera över färgval. Vi hjälper dig där.

Koftan Maja är verkligen den finaste islandskofta vi sett, och vi vill så gärna att ni ska njuta av att sticka den som ni tänkt. På vår hemsida hittar ni både mönstret och information om vilka butiker som säljer Léttlopi. Den går även fint att sticka i AlpeRaggi och Svensk Ull.
Vi får ha tålamod och hålla tummarna att vi snart har en bättre påfyllning av garn från Island.

Stor kram från oss på Järbo

92621-3

Betalningsalternativ

© 2023 Eddna