Läser in...
Vårens stora nyhet - Järbo lin!

Vårens stora nyhet - Järbo lin!

Posted: 13 April, 2021
Writer: Madelene Linderstam
Category:

Vårt nya lingarn är det mjukaste du känt! Tack vare linets unika egenskaper får dina stickade plagg ett vackert fall samtidigt som de är luftiga och sköna mot huden. Holma-Helsingland har jobbat med lingarn i flera generationer, och de kan sin sak. Faktum är att byn Sörforsa i Hälsingland är byggd runt Holma-Helsinglands vackra fabrik. Deras garn håller väldigt hög kvalitet och färgpaletten med 16 nyanser är vi mycket stolta över! Linet odlas i Belgien, Holland och Frankrike.

Ni kan kika på färgkartan här, och missa inte våra fina garnkits! Här hittar ni vår återförsäljarkarta där ni kan se vilka butiker i er närhet som säljer Järbo lin.

Nytt och spännande designsamarbete

Våra nya mönster i Järbo Lin är skapade av Kristin Blom, mönsterdesigner som tidigare är publicerad i bland annat The Knitter. Kristin Blom är född och uppvuxen i norra Hälsingland och fick kärleken till lin och linne med modersmjölken, den kärleken består även om hon numera bor i Uppsala. Kristin hittar ni förstås på Instagram och Ravelry också.

Våra nya mönster i Järbo Lin

I kollektionen ingår t-shirten Siw som finns för dam och barn men också som body för baby – med och utan puffärm. Övriga mönster i kollektionen är koftan Märta (dam och barn) som har ett spetsmönster i form av regndroppar samt sjalen Bettan som har ett intrikat mönster av lyfta maskor.

Mönstren i kollektionen är speciellt gjorda för att passa att göra i just lin, t ex finns det inga muddar eftersom jag inte tycker det blir så fint i lin. Däremot blir i-cords jättefina i lin, så det finns det på några mönster. Linet har ett väldigt fint fall och gör sig därför bra i lite oversize som i t-shirten Siw, eller med lite klockad nederdel som på koftan Märta. Spetsstickning är också något som blir väldigt fint i lin – framför allt efter blockning. Babybodysarna görs i två garner, lin för den vackra överdelen och bomull för nederdelen, det blir mjukare och mysigare för blöjbaken med bomull än lin. Här hittar du alla mönstren!

Knit-along: T-shirten Siw

Vi kommer under våren att sticka toppen Siw tillsammans med er och designer Kristin Blom. Läs mer om vad du behöver för att delta i KAL:en i materialinlägget som ni hittar här. Här nedanför ser ni bilder på samtliga mönster i kollektionen!
Betalningsalternativ

© 2023 Eddna